Wpis z mikrobloga

ale ty wiesz że starzy konserwatywni ludzie umierają a te 15-letnie lewicowe jak to mowicie "Julki" uzyskują prawa wyborcze?

@InlandEmpire: no i właśnie do tego się odniosłem. Zanim te Julki osiągną sensowną świadomość obywatelską (nie tylko pełnoletność, wystarczy spojrzeć na frekwencję wg grup wiekowych), to minie wiele lat. Po pierwsze, gro z nich w niedzielę wyborcze będzie leżała na kacu po imprezie w domu, zapominając o wyborach (no dobra, może nie do końca, bo influencerki na insta będą robić akcje zachęcające do głosowania). Po drugie, na młode i niezbyt lotne (czego dowodem jest ich zachowanie, dokumentowane od paru dni) umysły wyjątkowo mocno działają chwilowe emocje i propaganda. Jeżeli w okresie wyborczym na czoło wysunie się np. ruch Hołowni, to dzisiejsze bojowniczki szybko zapomną o lewicy.

Cóż, to jest moje spojrzenie po ok. 15 latach mniej lub bardziej świadomego śledzenia polityki i głosowania. Jak będzie, to się przekonamy. Ale dla naszego dobra lepiej, żeby tzw. lewica światopoglądowa (bo dyskusja o gospodarce to inny temat) do władzy nigdy nie
  • Odpowiedz
straszna biedaanaliza

@InlandEmpire: no tak, biedna, w przeciwieństwie do twoich potężnych jednolinijkowców xd. No ale pewnie jesteś z tych, którzy "dyskutują" memami niesionymi na kawałku tektury, więc nie powinienem dużo oczekiwać i mogę tylko grzecznie pożegnać.
  • Odpowiedz