Wpis z mikrobloga

To uczucie gdy miałem dziś z pod Lublina jechać do #warszawa wesprzeć #strajkkobiet bo naruszanie kompromisu aborcyjnego to wg mnie nieporozumienie, ale skoro liderką jest pAni Lempart to ja nie chcę mieć nic wspólnego z takim protestowaniem i grzecznie poczekam sobie do wyborów, teraz nie będę nikomu robić kapitału politycznego.

#logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #protest #afera #pis #koronawirus #aborcja
  • 83
  • Odpowiedz
@Milkiwaj: @Mefexkode: najgorsze jest to że prawa kobiet NIE MOGĄ być czymś co może wspierać konserwatysta czy też centrysta - na siłę robi się z praw kobiet postulat lewicy a nie zwyczajny głos pragnienia normalności
@robertx: ale w Warszawie więcej się dzieje no i w połowie drogi do domu się znajduje
  • Odpowiedz
grzecznie poczekam sobie do wyborów,

@smutny_login: xddddddddd, uważaj żeby kolejne wybory się odbyły jak pis ma teraz 26% to zrobi wszystko żeby zachować władzę

skoro liderką jest pAni Lempart

@smutny_login: to jest koordynator chcąc nie chcąc ktoś taki jest potrzebny i musi być "skrajny" na tym polega protest, kierują nim osoby najbardziej "naelektryzowane" ale siłą protestu jest przekonanie centrum, same protesty to inicjatywa oddolna, jest to największe ruszenie polaków od
  • Odpowiedz
@smutny_login: Najbardziej bawi mnie postulat o refundacji antykoncepcji ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak chcesz się ruchać to zapłać co za problem? W tym kraju nie ma refundacji na potrzebne dla wielu osób terapie NIEZBĘDNE do życia, ale nie no refundacja antykoncepcji musi być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie po to żeby promować czyjś ruch czy partię.

@Phyrexia: nikt nikogo nie promuje, ale siłą rzeczy w proteście musi pojawić się ktoś kto wysunie rządania, ustali miejsce zbiórki, czy kierunek marszu -> mogłeś równie dobrze to być ty, padło na panią lempart i tyle
  • Odpowiedz