Wpis z mikrobloga

Hej Mirki z tagu #elektronika #laptopy #pcmasterrace Chciałbym sobie kupić laptopa do codzinnego użytkowania + okazjonalnie gry, budżet tak około do 4k, Rozważam teraz dwa modele, Lenovo z i5-9300HF, GTX1660Ti oraz Asusa z Ryzen 7 3750H RTX 2060. Gdzieś wyczytałem, że w Asusie ten procek za słaby do tej karty i nie ma sensu brać takiego configu, jakieś opinie na ten temat?

Co wybrać

• Lenovo i5-9300HF GTX1660Ti 17.6% (3)
  • Asus Ryzen 7 3750H RTX 2060 82.4% (14)

Oddanych głosów: 17

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateusz-bogacki: 5-9% bottlenecku na grach, które są ograniczone procesorem, ale za to wyższa wydajność, raytracing, DLSS itd. Dodatkowo Asus ma duuuuuuuuużo lepszy serwis. I od razu kup do asusa rozszerzenie gwarancji do 3 lat z on site, to grosze kosztuje a obsługa jest wtedy genialna.

Lenovo to kicha, zwłaszcza z serwisem on site (mam styczność z serwisantami z obu firm)
  • Odpowiedz
@mateusz-bogacki: A z ciekawostek co do serwisu asusa - miałem ich lapka do grania z gwarancją on-site, ale miał wadę - starali się to naprawić wymieniając części ale nie szło, więc jak skończył się już opcje (w sensie części do wymiany xD) to wymienili mi lapka na dużo wyższy model (miałem z grafiką 1060, a wymienili mi na nowy z 2070 :D)
  • Odpowiedz
@Ksionc-Tomasz: No to wygrałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam aktualnie asusa i się sypie już po mału, ale ma w sumie 5 lat więc chyba nie ma co się dziwić, wcześniej nie było żadnych większych problemów z nim. Jeszcze jedno pytanie, myślisz, że jest sens teraz kupować, czy jak nie ma pośpiechu poczekać na Black Friday?
  • Odpowiedz