Wpis z mikrobloga

#ncplus #tv #telewizja #dekoder #canalplus #pytaniedoeksperta Potrzebuje pomocy, w sprawie z dekoderem nc+, po podpięciu dekodera do telewizora pokazuje siłe i jakość 0%. Jednak po podpieciu tego samego dekodera do starego telewizora nagle dekoder znajduje sygnał i wszystkie programy działają. Myślałem ze będzie to wina nowego telewizora i odesłałem go do serwisu jednak tam sprawdzili go i powiedzieli ze wszystko jest Ok, i u nich po podpieciu dekodera wszystko działa. Nie mam pojęcia co mogę dalej z tym zrobić, czy jest szansa ze nowy telewizor nie działa z moim dekoderem, czy powinienem szukać problemu gdzie indziej?
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Slayer27797: a poprawnie podłączasz? tak lecą 2 kable antenowe od satelity, jak masz z nagrywaniem, spróbuj na odwrót, hdmi obstawiam że kabel też dobry, jak na starym tv działa, menu dekodera normalnie się pokazuje, czyli widzi go telewizor, i ten sam dekoder działa tymi samymi kablami podpięty ze starym telewizorem? no dziwne
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Slayer27797: Nie zaszkodzi spróbować odłączyć wszystkie inne urządzenia z fazy, do której podłączasz dekoder i tuner. Jeśli wtedy pojawi się sygnał, to stopniowo włączaj te inne urządzenia, aż (miejmy nadzieję) trafisz na to, które zakłóca odbiór - po jego włączeniu sygnał zniknie.
  • Odpowiedz