Wpis z mikrobloga

#protest #pis #polityka #kaczynski

Wstaję rano, przeglądam wiadomości i oczom nie wierzę...W jakim kraju ja kur&a żyję? Kaczyński, który podobno jest tylko szeregowym posłem, wydaje orędzie do narodu. Nie premier, nie prezydent, nawet nie rada ministrów. Nie, zwykły szeregowy poseł.

Naprawdę tylu ludzi mu wierzy i ufa? Naprawdę tylu ludzi nie widzi że coś tu jest nie tak? Kaczek dolał oliwy do ognia, genialny polityczny strateg. Jeśli jeszcze jacyś ludzie mają zamiar bronić pisu, to już nie wiem co powiedzieć. Żyjemy ku&wa w cyrku, a nie w kraju...
  • 6
Wstaję rano, przeglądam wiadomości i oczom nie wierzę...W jakim kraju ja kur&a żyję? Kaczyński, który podobno jest tylko szeregowym posłem, wydaje orędzie do narodu. Nie premier, nie prezydent, nawet nie rada ministrów. Nie, zwykły szeregowy poseł.

@dragranis: Ale to jego "prywatne" partyjne orędzie. Pod względem formalny - to jest jak filmik Hołowni.

to NIE BYŁO orędzie rządowe, czy ministerialne
@Vosemite: Owszem. Ale na zasadzie "to ciekawy film, dotyczy spraw bieżących, ktory zainteresuje odbiorców", to mowa ogloszona przez osobę sprawująca władze polityczna w Polsce.

Tak wiem że to nie prawda, że przyszedł prikaz partyjny żeby puścić. ale tvp może się tak bronić.

A my brniemy coraz głębiej w logikę reżimów autorytarnych, gdzie właśnie osoby sprawujące władze tylko polityczną, mają oficjalnie decydujący głos.