Wpis z mikrobloga

Swoją drogą beka z uczelni wyższych (nie to, że mam problem z jakimikolwiek protestami, #!$%@?ąc od nich, ale probuje sie postawić w ostatniej narracji uczelni)
- ZAJĘCIA STACJO: zgłupiałes? pandemia wirus chcesz wykładowców pozabijać? My tu zrobimy wam zdalne, dostaniemy tą samą kasę a posiedzimy na dupie w domu.
- PROTEST: aa zapraszamy, zrobimy wam nawet wolne na tych zdalnych i mile widzimy was na tłumnych protestach w środku epidemii gdzie są duże emocje (krzyki, wydzieliny śliny etc.)
#protest #koronawirus #studbaza
  • 27
@alfonsgajowy: A co według Ciebie mają zrobić żeby wyrazić swój sprzeciw? Pisać wysrywy w internecie? Winowajców tej całej sytuacji szukajcie w partii rządzącej, która w dobie pandemii koronawirusa wywleka na światło dziennie tak wrażliwe tematy. Zajęcia zdalnie można zrobić, ale zdalne manifestacje raczej egzaminu nie zdadzą.
@Cziwares: myślę, że ludzie sami dobrze wiedzą czy slusznie jest pójsc na taki protest czy też nie. Chodzi mi tylko o niekonsekwencje uczelni i nagłe zmiany narracji bo akurat im to pasuje. Rozumiem, że skoro wysyłają na protest to należy spodziewać się niedlugo pisma od wszystkich uczelni do ministerstwa z naciskiem o przywrócenie studiów stacjonarnych (w ostateczności hybrydowych).
@alfonsgajowy: No niestety, są sytuacje, w których inaczej się nie da a z taką sytuacją mamy aktualnie do czynienia. Mamy do wyboru- protestować albo pozwolić żeby PiS robił co chciał i władze uczelni to najwidoczniej rozumieją.
@Bartoszyce Nie mierz wszystkich swoją miarą, nie każdy musi produkować jakieś gównowpisy dla szczujni za jakieś grosze. Ale nic się nie martw, może kiedyś wpadną jakieś lepiej płatne zlecenia, a do portfolio będzie.
@Cziwares: Jasne, dlatego mowie skoro można było zachęcać na tłumny protest w środku epidemii to mam nadzieję, że zmienią narrację w aspekcie formy nauczania i lada moment pojawi się oficjalne pismo od wszystkich uczelni do ministerstwa w którym wystosowany bedzie nacisk na powrót uczelni do pierwotnej formy nauczania (w ostatecznosci jak pisałem - hybrydowej)
@Bartoszyce To nie jest moje pierwsze konto, także kolorystykę ogarniam, bardziej mnie ciekawiło co ma ten kolor do tego co piszę, ale to już jakaś grubsza schizofrenia musi być jak Cię zielonki prześladują xD