Aktywne Wpisy
MakaronowyStwor +88
Dziękuję Wam wykopki, że jesteście <3
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
mrocznapszczola +19
Do Polski powoli zbliża się kryzys w zatrudnieniu. Polacy myśleli że tak jak nieruchomości tak samo i ich pensje będą rosły w nieskończoność razem ze stałym kursem euro/dolar. Szkoda tylko że niektórzy nie podumali i zapomnieli skojarzyć, że Polska jest atrakcyjna dla inwestorów głównie przez tanią siłę roboczą. Wszystkie dynamiczne Arki i Beatki w pseudo korpo biurach za niedługo będą musieli przyjąć do wiadomości, że AI w połączeniu z Hindusem jest tańsze
Szczerze mówiąc chciałbym wykorzystać graty które mam, przeczytałem ten tag do pół roku wstecz i są tam piece (np gazowe) które nie grzeją kamienia od spodu, jakiś mirek pisał że przerabiał swój piec i dolną grzałkę wywalił całkowicie, z kolei sławna płyta chodnikowa była grzana od spodu, więc sam nie wiem na co się zdecydować, co prawda mogę zbudować spróbować upiec coś i ewentualnie przerobić, ale pomyślałem że zapytam o sugestie.
Ogólnie to myślę że jak nawet grzałka będzie z góry (bo taki miałem plan żeby to pierwotnie zrobić) i nagrzeje kamień do 450 stopni, to jak położy się na niego placka na 90 sekund to chyba nie wystudzi się on tak bardzo żeby się nie upiekła ( a nawet jeśli to może dobrze że straci trochę temperatury, bo niektórzy tu pisali że przy tej pizzy przypala się spód).
A i jeszcze jedno, jedną z rzeczy które muszę kupić "kamień" chciałem kupić płytę szamotową grubości 3cm nada się pod taka pizzę czy kupić od razu biscotto? (poza jego ceną nie odpowiadają ni jego wymiary)
Jeśli nie będziesz miał grzałki od dołu, zwykły szamot powinien wystarczyć.
problem grzania tylko z dołu jak to jakiś Mirek zrobił są spalone doły. Widziałem wiele takich przydomowych pieców i zawsze dół przyjarany a góra taka sobie.
Jeśli chodzi o grzałkę to oczywiście góra jest najważniejsza i priorytetowa. Natomiast jeśli masz możliwość jakąś chociażby grzałkę 0,5kW dać na dół to daj.
Jeśli chodzi o szamot czy biscotto to szamot będzie Ci palić przy tych temperaturach spody - pod warunkiem, że
Dzięki wszystkim za sugestie, już jakiś plan mam. Na początek zrobię wszystko tak jak piszecie czyli dam grzałki z góry i zobaczę jakie będą efekty, jak nie będą zadowalające, to może dodam później grzałkę z dołu.
A co do kamienia to chyba dam wycięty na wymiar szamot i też przetestuje co wyjdzie, a jak znów efekt będzie lipny to kupie biscotto i po prostu położę go na ten szamot