Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 219
Czy ktoś mi powie jaki jest sens protestów które paraliżują ruch w mieście? No bo normalni ludzie którzy chcą po prostu wrócić do domu z pracy nie są niczemu winni jeśli chodzi o gówniana sytuację w kraju. #!$%@? w budynki rządu, zróbcie sobie miasteczko pod willa karakana ale po #!$%@? blokujecie samochody...

I mówię to jako zadeklarowana feministka i osoba która od lat uważa że aborcja powinna byc na życzenie.

#protest
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bluberr: dziś na FB zapytałem o to samo odpowiedz była taka że na władzę wpłyną tylko #!$%@?ąc tych którym władza nie przeszkadza, oraz że nie da się rewolucji przeprowadzić z kanapy a to że bede stał 15min dłuzej w korku w przyszłości może uratować bliską mi kobiete
  • Odpowiedz
  • 1
@xDawidMx nie byl tylko w szkolach. Uderzył rodzicow i ich pracodawcow. Rodzice musieli brac dni wolne aby zorganizować opieke nad dziecmi. Nie wiadomo bylo co z egzaminami i maturami. Zaczely niepokoic się uczelnie.
Kiedy nauczyciele sie złamali ppd naciskiem rodzicow i dla dobra uczniow Ministerwstwo Edukacji wrocilo do stanu "mam was w dupie" i tyle ugrali
  • Odpowiedz
@bluberr: no I zgadzam się z opem. Jestem za protestującymi, na kolejne się również wybiorę, ale te samochodowe to brak rigczu. Nawet karetka przejechać nie może. na rynek/siedziby rządowe/TK, a nie uprzykrzać życie niewinnym osobom (No chyba że to kolumnę rządową zablokują xD)
  • Odpowiedz
@bluberr: Może ciężko to sobie wyobrazić, ale właśnie o to chodzi w strajkach i protestach aby utrudniać normalne funkcjonowanie, nie zachowywać się zgodnie z przyjętymi normami - bo na bycie miłym był czas przed i nic to nie zmieniło. Bo póki nie ma inwektyw, buntu i realnych działań które #!$%@?Ą biernych i rządzących to nie ma realnych zmian. Także naprawdę bardzo mi wszystko jedno, że jechałaś z roboty dłużej niż
  • Odpowiedz
I mówię to jako zadeklarowana feministka i osoba która od lat uważa że aborcja powinna byc na życzenie.

@bluberr: Czyli osoba uposledzona. Zdajesz sobie sprawe, ze bedzie trzeba Cie abortowac xd?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bluberr: otusz są winni. Statystycznie połowa z nich głosowała na PiS. I biernie patrzyli 6 lat jak ich wybrańcy rozjebują kraj
  • Odpowiedz