Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.

Do tej pory pracowałem jako tester it (junior) i mogę się przerzucić na SQL u innego pracodawcy.
Edit: zapomniałem dodać że praca odbywa się na MS SQL server i typowe handlowe aplikacje z tym powiązane.
#sql #programowanie #pracbaza #bazydanych
etl,data warehouse, etl - moim zdaniem jest kariera w tym i warto w to inwestowac
@modzelem:
pl/sql to rozwiązanie Oracla, op coś pisze o MS SQL, więc może liznął t-sqla, ale równie dobrze kod niedeklaratywny (nie sql) można pisać np. w javie.
@Sibu:
do etl też samo sql nie wystarczy, trzeba będzie znać przynajmniej podstawy jakiegoś programowania/języka skryptowego typu python/vbasic + narzędzie etl + wiedza przynajmniej podstawowa z hurtowni danych. Jeśli chodzi o development hurtowni, to potrzebna jest zaawansowana wiedza z technologią na
Z Twojego opisu wynika jednak, że to bardziej pisanie zapytań niż rozwijanie schematu czy administracja, więc w developerkę dalej nie pójdziesz. Pozostanie Ci szukanie roboty jako analityk i tu warto wiedzieć, że np. w bankach oprócz umiejętności technicznych wymagana jest też często wiedza domenowa (np. ekonomia, produkty bankowe etc.). Sam sobie musisz odpowiedzieć, jaki masz background