Wpis z mikrobloga

Kolejny całkiem przyjemny mecz Lechii i kolejny bez zwycięstwa, ale tym razem przynajmniej podzieliliśmy się punktami z Zagłębiem Lubin.
Mecz Zagłębie zaczęło od mocnego uderzenia i chyba nie muszę mówić, który as najbardziej zawinił przy bramce Lubomira Guldana, ale podpowiem, że to taki blondynek co gra głównie dzięki przepisom ustalonym przez pewnego rudowłosego prezesa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Potem Zagłębie się cofnęło, a Lechia bezskutecznie atakowała, na początku niemrawo, ale z czasem coraz śmielej. Jakim cudem do przerwy nie było 1-1? To wie chyba tylko Dominik Hładun, który zagrał dzisiaj świetny mecz w Lubinie, a jego interwencja przy strzale Conrado spokojnie może być interwencją kolejki.

Po przerwie Lechiści mieli kolejne dobre sytuacje, nawet Makowski zaczął wyglądać jak piłkarz (ale komentatorzy mówiący, że gra bardzo dobry mecz, czy Wojciech Jagoda piszący na twitterze, że to zawodnik meczu to jednak za dużo xD).
Czasem brakowało wykończenia, czasem swoją drużynę ratował Hładun, ale w końcu odcięło prąd obrońcy Zagłębia i bezsensownie zaatakował w polu karnym Łukasza Zwolińskiego. Flavio Paixao takich okazji nie marnuje i zrobiło się 1-1.

Do końca meczu Lechia przeważała, ale nie przełożyło się to na kolejne bramki. Szkoda, bo przy trochę lepszej skuteczności pod bramką, Lechiści mogli spokojnie wygrać to spotkanie.

Cieszy, że udało się utrzymać w miarę dobrą grę w ofensywie po zeszłotygodniowym meczu z Pogonią. Martwią głupio tracone bramki i wystawianie Makowskiego. Kolejny mecz to zaległe spotkanie z Wisłą Kraków i to jedno z tych spotkań, w których oczekiwałbym wzięcia rywala za mordę. Oby wyszło.

Oceny:
Dusan Kuciak: 4/10 (niepewny dzisiaj, najgroźniej pod bramką Lechii było dziś głównie dzięki niemu)
Pietrzak: 5/10
Nalepa: 6/10
Kopacz: 6/10
Fila: 6+/10
Makowski: 4+/10
Kubicki: 6/10
Saief: 6/10
Conrado: 5+/10
Haydary: 3/10
Paixao: 6+/10

Zmiennicy:
Zwoliński: 6/10
Tobers: bez oceny

Pan Trener Piotr Stokowiec: 7/10

Zapraszam do dyskusji.
#lechia #ekstraklasa
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I think that this report of the match is very good written. I thought the same about Makowski, I hope that he keeps this level of game. Kuciak could do something more in the goal but everbody make mistakes. Flavio deserves to a monument in the stadium.
  • Odpowiedz
I think that this report of the match is very good written. I thought the same about Makowski, I hope that he keeps this level of game. Kuciak could do something more in the goal but everbody make mistakes. Flavio deserves to a monument in the stadium.

@ALj_Rom: co k---a

jak to mozliwe ze jakis obcokrajowiec czyta skroty meczow druzyny z ekstraklasy na portalu ze smiesznymi obrazkami?

Flavio to ty?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Bartoni: Pierwszą połowę Makowski wyjątkowo irytował, zawiniony gol, potem stracił piłkę na 20 metrze, no i kilka razy w ataku. A pod koniec meczu grał już powyżej przeciętnej, nie ogarniam. Kuciak też coś zagotowany, sędzia pół boiska biega żeby go uspokajać, potem znowu wybić piłki nie potrafi a na koniec broni strzał z dystansu.. barkiem.
Kenny przygaszony jakiś za to Fila, Kubicki i Nalepa fajnie wyglądali. Akcje ładne ale zero
  • Odpowiedz
co k---a

jak to mozliwe ze jakis obcokrajowiec czyta skroty meczow druzyny z ekstraklasy na portalu ze smiesznymi obrazkami?

Flavio to ty?

@BarszczZUkraincow: Życie czasami jest zaskakujące, hahaha, rok temu też bym w to nie uwierzył. Śledzę polską ligę par, a zwłaszcza Lechię.
Nie, nie jestem Flavio, mam nadzieję, haha
  • Odpowiedz
Kuciak też coś zagotowany, sędzia pół boiska biega żeby go uspokajać, potem znowu wybić piłki nie potrafi a na koniec broni strzał z dystansu.. barkiem.

@LostTranslation: Ta sytuacja z Kuciakiem to w ogóle śmieszna, bo jeśli prawdą jest to co ten typek napisał, to ja nie rozumiem czemu sędzia spruł się do Dusana, a nie do Balicia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Bartoni: Szczególnie że Udo i Conrado obaj wolą lewą stronę. Jak Mihalik wypadł a Haydary sredniawka to w ogóle jakaś alternatywa zostaje? Możeby yolo z Żukowskim i Makowski wyjazd. Improwizuje
  • Odpowiedz
@lpgt: Tak mi coś nie pasowało, że nie kojarzyłem go z boiska xD
No, ale livescore pokazał, więc stwierdziłem, że pewnie wszedł, a że nie było zbytnio kiedy bronić to był niewidoczny xD

Udovicić: 6/10
  • Odpowiedz