Wpis z mikrobloga

A w ogóle to panikuję, bo np. w takiej Irlandii ograniczyli poruszanie się do 5 km od miejsca zamieszkania. W Polsce nawet ostatnio czegoś takiego nie było, ale nie wiadomo czego można się spodziewać. Poruszanie się poza pracą i sklepem było zabronione. Mój chłopak mieszka 6-7 km ode mnie, to co ja wtedy robić. Nie spotykać się z nim przez 2 miesiące? Nie wiem czemu, ale mnie przeraża bardziej niż brak środków do życia. Jeszcze jakieś mam, ale co później jak wszystko się zamknie?
#koronawirus
  • 8
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kummernis: po pierwsze to z nim zamieszkaj w końcu a po drugie to niema obowiązku meldunkowego, więc równie dobrze może powiedzieć, że mieszka gdzieś po drodze :P
  • Odpowiedz
@ECMAlover: Nie, bo ma tylko dwa pokoje + salon i współlokatorkę. Obydwoje pracują zdalnie, a ona w salonie, bo tylko tam ma internet. nie pytaj mnie jak, skoro on ma najdalszy pokój i nie ma problemów z zoomem @ECMAlover
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kummernis: no to sobie wynajmijcie coś, kawalerka wystarczy na początek albo nawet jeden większy pokój :) z doświadczenia wiem, że związki nawet na odległość jednego piętra nie wychodzą na dłuższą metę....
  • Odpowiedz