Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@marcel_pijak: Zapinane na sztywno... No wiadomo...

Już poważniej, to jednak nie.
Te malutkie chińskie są świetne, bo dają możliwość dołączenia kilkunastu przedłużek.

Przydaje się kiedy montujesz meble kuchenne i nagle się okazało, że trzeba odkręcić nóżkę w samym rogu, a blat już leży ( ͡ ͜ʖ ͡)
@TeddyBeers: mowisz o milwaukee czy dewalt? jesli chodzi o milwaukee to jako amator jestem zadowolony z ich produktow, ale moze za malo wymagam. natomiast dewalt to dla mnie najwyzsza polka jesli chodzi o sprzety dla amatora hobbysty
  • 0
@pablo397: Ja profesjonalnie katuje narzędzia, więc mam o wiele wyższe wymagania.

Milwaukee i dewallt są siebie warci.
I jedni i i drudzy cenią są okropnie za wyższa półkę jakościową, a obydwie firmy robią od mydła przez powidła, aż po widły.

Jak dla mnie najlepszy stosunek cena jakość ma niebieski bosch.
Zresztą. Co tu dużo mówić. Mam chyba z osiem baterii z 2013r, a wiele narzędzi z tego okresu.

Jedynie szlifierek oscylacyjnych
  • 0
@Erk700: Czas na ostatni wynalazek.

Bosch Multi Construction TCT Drill Bit Set

Jasno niebieskie, takie jak na zdjęciu, żadne inne

Wiercisz w drewnie, później w stali, wtedy w betonie, znowu w stali, później w płytkach ceramicznych (niestety porcelanie nie dają rady).

Nie polecam używać z udarem bo "tip" lubo się pokruszyć jak trafisz na zbrojenie w betonie.
Pobierz TeddyBeers - @Erk700: Czas na ostatni wynalazek.

Bosch Multi Construction TCT Drill ...
źródło: comment_1603399779RwvPTXTFTJEttbbpw1XaOc.jpg
  • 0
@Erk700: Nie lubię ich ba są zawsze z gówno metalu robione (nawet te markowe). Wystarczy, że tylko dotkniesz metalu, betonu, czy czegokolwiek innego i z nowego wiertła robi się tępe jak but z lewej nogi.

W swojej firemce mam kupuje tylko niebieskie bosch, zwykle do metalu dowolnej firmy i do tego SDS też bosch. W sumie SDS nie kupuje, bo są tak dobre, że niektóre mam 5lat +

Szkoda tylko, że
  • 2
@Erk700: Nie. Bierz co tanie, tylko nie licz na kąt prosty. Ten kątownik używam to wszystkiego, ale nie do precyzyjnego odmierzania kąta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Od precyzyjnych kątów są lepsze sprzęty.

Trzeba patrzeć na zastosowanie; nie wybiera się przecież BMW do przewiezienia tony węgla.

Chcesz mi powiedzieć, że mam przestać w moim Volvo wozić cegły? ( ͡ ͜ʖ ͡)