Aktywne Wpisy
Klimbert +158
Tak to jest jak się czeka na księcia z bajki w nieskończoność, a kwestię dziecka odkłąda się na później.
#demografia #dzieci #zwiazki
#demografia #dzieci #zwiazki
robert5502 +302
Przypominam o letniej akcji "heder" Zglaszamy chamów!
Jazda z tym po drogach publicznych jest zabroniona. Mandat moze wynosić nawet 5k. Widzisz kombajn z hederem, nie zjeżdżaj na bok. Nie ustępuj drogi.
przyrząd żniwny czyli tak zwany heder ma dostosowaną szerokość do możliwości kombajnu zbożowego. Zbudowany jest z systemu tnącego, nagarniającego oraz wciągającego, ścina kłosy wraz ze słomą, która później jest odseparowana i cięta przez rozdrabniacz słomy lub pozostawiana w pokosie za kombajnem.
Jazda z tym po drogach publicznych jest zabroniona. Mandat moze wynosić nawet 5k. Widzisz kombajn z hederem, nie zjeżdżaj na bok. Nie ustępuj drogi.
Wiedźmin produkcji Netflix jest tragiczny, dlatego też...
przeczytam go! Dzisiaj odebrałem, mam nadzieję jutro znaleźć trochę czasu na czytanie. I mam szczerą nadzieję, że wciągnie mnie tak jak gra w Simsy, albo oglądanie Skazanego na śmierć - była dopiero co 23:00, a skąd tu ten wschód słońca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #ksiazki #literatura #sapkowski #wiedzmin #wiedzmin3
nie wiem i szczerze to mnie nie interesuje. Interesuje mnie historia i całe uniwersum Wiedźmina i za poradą z innego mojego wpisu zaczynam od zbiorów opowiadań
wciągną
bo nie mają za bardzo długich wątków/fabuły.@RamboRobert: dla mnie to jest rozwój osobisty, ale żeby uniknąć konfliktów proszę usunąłem
Granie w gry komputerowe rozwija strategiczne myślenie, szybkość podejmowania decyzji i jakąś tam koordynację (i to są fakty). Czyli spędzanie całego dnia przed komputerem to rozwój osobisty? (pytanie retoryczne)
Tak samo jest z czytaniem fikcji.
Dziękuje za usunięcie
Tutaj mała próbka z "Krwi Elfów": https://www.youtube.com/watch?v=h5a0gY_kfZkt
Istnieją też mniej oficjalne źródła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora