Wpis z mikrobloga

#!$%@? mać służba zdrowia w tym kraju xD

Od wczoraj mam anginę, nic nie jadłem bo boli jak cholera jak próbuje chociaż ślinę przełknąć. Spałem może godzinę w nocy, nie mam żadnych leków, gripexy i inne srexy na gardło gówno dają. "Wspaniały" Portal Pacjenta nie działa, nie wczytuje danych i w losowych momentach wypieprza się i wraca na stronę główną.

Po 5 godzinach dzwonienia wreszcie dodzwoniłem się do mojej przychodni. Najbliższy termin - za ponad dwa tygodnie.
Za #!$%@? ja płace?

Zadzwoniłem do prywatnej placówki, stówa w dupę, ale przynajmniej mogę zacząć się leczyć bo wizyta jeszcze dzisiaj.

Pieprzyć tych dzbanów co mieli pół roku na przygotowanie się i #!$%@? zrobili.

Musiałem to z siebie zrzucić bo się wściekłem.

#koronawirus #polska
  • 10
@babazpola: Yep, antybiotyk ale bardzo niechętnie. Na końcu lekarz stwierdził że te badania przez telefon to o kant dupy potłuc bo żeby wydać jakąś sensowną opinie to musi osobiście obejrzeć a tak to częściowo strzela.
@RogatyMuflon: na Twoim miejscu mimo wszystko nie robiłabym rewolucji organizmowi antybiotykiem, tylko najpierw spróbowała jak wyżej napisałam.
Jasne, że bez sensu taka diagnoza, lekarz nic nie zobaczy, a Ty możesz np wyolbrzymiać problem.
Jeśli jednak chcesz się truć, nie zapomnij o np enterolu, kefirach i dużo wit C.
Zdrówka!