Wpis z mikrobloga

Mirki, orientuje się ktoś jaka jest częstotliwość przejazdów pociągów na trasie wiodącej przez Nową Hutę, a konkretnie odcinek pomiędzy stacją Kraków Nowa Huta, a Węgrzce Wielkie/Podłęże? Chodzi mi o nitke którą zaznaczyłem na screenie.
Pytam bo interesuje się działką która jest dość blisko torowiska i słychać pociągi. Akurat jak tam byłem to jechał jeden, stąd wiem.

Udało mi się sprawdzić, że nie za często jadą tamtędy pociagi pasażerskie ale nie jestem w stanie sprawdzić towarowych. Ktoś bywający w tych rejonach się orientuje albo potrafi sprawdzić takie informacje?

Thx!

#krakow #nowahuta #pociagi
Pobierz
źródło: comment_1603039832FfOxokhDrRVHLD9XMgT23G.jpg
  • 14
@excelfinance: z doświadczenia Ci powiem że nawet jak z rzadka jakiś pociąg będzie jechał a mieszkasz kilkaset metrów od torowiska (ja miałem 800 i to tylko do tzw. szynobusu) to to może być upierd. Szczególnie wieczorami kiedy dźwięk daleko się niesie.
@YogiYogi: no tam jest właśnie jakieś 500m. Wiadomo w domu byłyby okna 3szybowe to może chociaż w czasie gdy są zamknięte byłoby okej. Zwłaszcza że wydaje mi się, że nie jeżdżą tam tak często te pociagi ale wlasnie to jest do zweryfikowania. Dzieki za opinie
@excelfinance: okna jak okna - w lecie otwierasz albo rozszczelniasz i już jest głośniej.
Są ludzie, którzy po jakimś czasie nie zwracają na to uwagę.
Hałas przenosi się nie tylko przez okna ale np. wentylację (o czym przekonał się kumpel, który kupił mieszkanie niedaleko lotniska...) - w każdym razie ja bym sobie spędził trochę czasu na tej działce i sprawdził czy mi nie będzie przeszkadzało jak będę siedział na tarasie z
Parę lat temu mieszkałem na Blichu w Krakowie przy głównej magistrali do dworca :) po msc nie zwracałem uwagi na pociągi. Co innego karetki z Kopernika...
@excelfinance: osobówek jeździ przez Hute mało, ale sporo pośpiechów sypie. Masy też jest sporo, zwłaszcza tranzyty do portów. W sumie ciężko określić czy wiecej masy jedzie przez Prokocim czy Nową Hutę
@excelfinance: nie mam pojęcia, ja mówię o trasie w kierunku Zabierzowa ;) Ogólnie mieszkałam kawałek od tej trasy, ale mi czasem to trąbienie przeszkadzało. Nie wiem jak ludzie, którzy mieszkają totalnie blisko typu właśnie 500m.