Wpis z mikrobloga

@4kroki: a pamietasz jak przed amerykanska napascia na Irak, mala dziewczynka ze zlami w oczach opowiadala jak to zolnierze Saddama wyciagali za nozki noworodki z inkubatorow a potem im roztrzaskiwali glowki o sciane? a potem sie okazalo ze to wszystko wymyslila specjalnie do tego wynajeta agencja PR a ta dziewczynka to corka ambasadora Kuwejtu w USA ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@4kroki: Chlopie, przeciez on odpowiedzial ze to wyglada jak transport wiezniow. Slyszales jak zgasil prowadzacego na temat podawanych przez media liczb? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mi tez to wyglada jak transport wiezniow, a za co oni siedza, jakiej sa narodowosci, gdzie i po co ich wioza...nie wiem.
Ale za to Ty wiesz. Spoko.
Widze ze jestes juz przekonany i nie zmienie Twojego zdania wiec wierz sobie
  • Odpowiedz
@4kroki: a co do Laowhy86 to wszystko bylo cacy dopoki mogl prowadzic szkole j.angielskiego bez uprawnien. Potem jak mu sie biznes skonczyl to zauwazyl ze filmy w ktorych krytykuje Chiny dobrze sie ogladaja i teraz sra na Chiny zawodowo. Na jednym filmie opowoadal ze na wsiach w Chinach ludzie jedza male dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°). Polecam obejrzec na yt kilka filmow na jego temat gdzie
  • Odpowiedz
@LuckyStrike: Pewnie wielkiego głodu z powodu polityki komuszka Mao też nie było, Tiananmen to antychińska zachodnia propaganda i nie prześladowano członków Falun Gong. CCP nie inwigiluje ludzi, można krytykować rząd chiński, istnieje swobodna gospodarka gdzie bez kontroli rządowej można być na szczycie elit bez bycia w partii, można założyć partię w Chinach i wygrać wybory.
CCP wcale nie nakręca Chińczyków przeciwko Tajwanowi, Indiom, USA, Europie itd. Nic nie ukrywali ws.
  • Odpowiedz
@LuckyStrike: Lubię Chiny i lubię tam podróżować, ale jednak ostro dałeś sobie wyprać mózg jak negujesz ich zbrodnie wojenne, polityczny zamordyzm czy przesiadlowania wrogów reżimu.
  • Odpowiedz
@jacek007g: Chiny swiete nie sa to prawda. W swoich filmach pokazuje Chiny tak jak ja je widze i staram sie unikac chwalenia ChRL i narzucania mojej opinii widzom itd. Przykladowo w moim filmie o zarobkach niewykfalifikowanych Chinczykow, pokazalem ogloszenia o prace gdzie podane byly stawki. Nastepnie w tym samym filmie pokazalem ceny w sklepach i co mozna kupic do jedzenia za rownowartosc 100 zl. Nie poweidzialem czy to duzo czy
  • Odpowiedz
@pianinka: powtorze raz jeszcze: nie prowadze kanalu politycznego, czasami cos tam odpisze na mirko ludziom ktorym Chiny pomylily sie z Korea Polnocna.
Jakie ja zbrodnie wojenne neguje?
O jakich wrogach rezimu piszesz?
  • Odpowiedz
@LuckyStrike: Jedno to prowadzić kanał dotyczący życia/podróży po Chinach i się nie mieszać w sprawy polityczne, co rozumiem i nie widzę w tym problemu, sama tak podróżuję zresztą, a drugie to się wykłócać na Mirko, że te wszystkie doniesienia o łamaniu praw człowieka to na pewno bujda i amerykański zły PR. Z najbardziej aktualnych przykładów to chociażby aresztowania hongkońskich studentów za posty w social mediach.
  • Odpowiedz
@LuckyStrike: Ja ciebie rozumiem i super sprawą jest to, że masz czas i pokazujesz Chiny, które sam bardzo lubię, ale nienawidzę CCP, które trzyma ten zamordystyczny reżim. I dlatego tu jest różnica między historią Chin, a USA - przeszłość USA została rozliczona i może być rozliczona, a Chinom daleko do Japonii, Tajwanu lub Korei w kwestii wolności obywatelskiej, gospodarczej i politycznej bo oprócz uwolnienia gospodarki Chiny dalej są jednopartyjną dyktaturą,
  • Odpowiedz