Aktywne Wpisy

pinknada567 +21
Mam 2 dzieci a bardzo chciałabym trzecie, mieszkamy w kawalerce w małej miejscowości. Czy warto przemęczyć się teraz i zrobić jeszcze jednego potomka dopóki jesteśmy płodni? Niestety warunki są takie że dzieci mają piętrowe łóżko a my swoje oddzielone wysokim parawanem. Dzieci już mają kilka lat wiec jak chcemy coś podziałać intymnego to musimy wychodzić do łazienki i włączać głośno telewizor lub wodę w kranie. Planujemy wziąć kredyt za pare lat na

naczarak +183
Polskie nacjobydło husarskie w akcji. Oglądać do końca.
"ATAK NA STUDENTA Z UKRAINY
Nasz Ośrodek udziela pomocy ukraińskiemu studentowi, który został zaatakowany, pobity i znieważony.
Jeździ na taksówce, żeby zarobić na studia i utrzymanie. "
https://twitter.com/OmzRi/status/1701213289995293132
#ukraina #wojna #rosja #bekazprawakow #neuropa
"ATAK NA STUDENTA Z UKRAINY
Nasz Ośrodek udziela pomocy ukraińskiemu studentowi, który został zaatakowany, pobity i znieważony.
Jeździ na taksówce, żeby zarobić na studia i utrzymanie. "
https://twitter.com/OmzRi/status/1701213289995293132
#ukraina #wojna #rosja #bekazprawakow #neuropa

Caputo Pizzeria.
Styl Classica i nawet udało się, ale nie wyłapałem bombelka z prawej strony :D
Kurki, papryczka chilli, czerwona cebula, mozzarella, Mutta passata.
Wypiek w Effeuno 134h, 375 stopni góra i dół, około 130s.
#pizza #bojowkapiekarska #gastronomia
Tutaj hydro 56, ale dodałem dużo oliwy z oliwek. Normalnie z tej mąki robię 60 hydro Neapoletanę.
spróbuj:
MĄKA: 152 g
WODA: 90 g
SÓL: 4 g
DROŻDŻE ŚWIEŻE: 0,11 g
TŁUSZCZ: 4 g
Tak robiłem często w piekarniku, ciasto 48h z czego 14h to TO. Przy Caputo staram się 9h przed lodówka trzymać w TO, potem lodówka i 4h przed wypiekiem znów do TO.
Jaką masz temperaturę w lodówce?
Wygląda jakbyś miał 26 stopni w domu a w lodówce 10 i za bardzo pracowały drożdże.
Widać takie czarne kropki, co świadczy o dojrzałym cieście (cukry złożone zamieniły się w proste).
@stanley88: i tutaj chyba jest problem. Ja jak zaczynałem początki z pizzą to w lodówce miałem try eco czyli 10-14 stopni. Potem zmieniłem na 8 i dale było za dużo, dopiero 4 stopnie pozwalają na wstrzymanie pracy drożdży i dojrzewanie ciasta. Pamiętaj, że otworzenie lodówki nawet na chwilę powoduje wzrost temperatury.
Jak Ci się sypnęło 0,5g to tak jakbyś dał 1,5g świeżych, a przecież miałeś dać tylko 0,11g XD
@stanley88: albo instrukcja lodówki jak odczytasz z tabliczki znamionowej model albo pirometr za 100zł z allegro lub 60zł
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora