Aktywne Wpisy

eleganckichlopak +670
źródło: temp_file799217999583980865
Pobierz
TrudnyMinus +1
Rosja jest ogromna, wiadomo że nie są w stanie bronić całych swoich terytoriów - brakuje ludzi. Z drugiej strony, tylko tym co mają w samym Kaliningradzie mogliby 3/4 Polski podbić... ale wykopek jeden z drugim dalej będzie się wyśmiewał, bo największy kraj na świecie nie jest w stanie bronić swojego każdego metra kwadratowego.
#ukraina #wojna
#ukraina #wojna

#koronawirus
@YouAreNotWhatYouThinkYouAre: Bo to dowód anegdotyczny. To, że Twoja babcia miała szczęście, nie oznacza że inne będą miały tyle samo. Ktoś przeczyta i pomyśli: "Skoro babcia tego mirka żyje, to ja sobie skoczę na domówkę, a za tydzień odwiedzę babcię. Przecież nic złego nie może się stać. Mirka babcia przecież żyje!"
@systemluster: Spoko. Ja 18 lat temu to przeżywałem bez koronawirusa. Nie mam na tym świecie nikogo, kogo obchodziłby fakt mojego zniknięcia i nikogo, po czyjej śmierci odczuwałbym ogromną stratę. I mimo tego, że w dupie w sumie mam jakie będą efekty tej pandemii, nie należę do covidodenialistów, noszę maskę tam, gdzie trzeba i stosuję się do (bzdurnych, ale jednak) przepisów. Szykujcie się na twarde lądowanie
https://www.politico.eu/article/scientists-eu-coronavirus-second-wave/
@tomislawniepelka: a niby droga szwedzka taka dobra? Najwyzszy spadek pkb wsrod krajow nordyckich, najwieksze restrykcje nakladane na podroznych ze szwecji, najwyzsza smiertelnosc wsrod krajow skandynawskich (prawie 600 osob na milion mieszkancow vs 115 w Danii i 51 w Norwegii). Poerwsze polrocze w Szwecji bylo rekordowe pod wzgledem zgonow. Zmarlo 7 proc mieszkancow domow opieki.
Jestes krajem europejskim. Albo kopiujesz rozwiazania
@nightfly: Ja mysle ze jednak bedziemy pionierami w wielu sprawach, niestety negatywnych
Ja tak miałem. Ale to było w 2004 roku i nie było żadnej pandemii, po prostu taki mamy klimat
@systemluster: standardową praktyką w walce z epidemią chorób zakaźnych jest budowanie szpitali polowych w celu ograniczenia rozprzestrzeniania sie patogenu w szpitalach. Właśnie po to by np. zapewnić bezpieczenstwo pacjentom z innymi dolegliwościami i zapobiec vałkowitemu paraliżowi służby zdrowia.
UK i USA nawet przekształciły niektóre obiekty w tymczasowe szpitale których potem nie
@would_an_idiot_do_that: Typ miał wczesniej problemy z układem krążenia xD
Dla przecietnego 30 latka covid to żadne zagrożenie. W tym wieku grypa jest grozniejsza
Komentarz usunięty przez moderatora
@facetwsieci: widzę, że nie zauważyliście, że te wasze teksty stały się już memem, i nadal je stosujecie uważając się za oświeconych
źródło: comment_1603047637McsywGo3uhO3VYlQPqS8zz.jpg
PobierzNo dokładnie:
COVID-19 INFECTION
@arysto2011 Katar nie jest objawem Covid-19.
Komentarz usunięty przez autora