Wpis z mikrobloga

Miruny, podpowiedzcie jak w rzeczywistości wygląda użyteczność karty #sodexo Lunch Pass? Właśnie mi w lokalu powiedzieli ze Sodexo nie przejdzie na tym terminalu mimo ze była funkcja na przejechanie paskiem magnetycznym. Zapłaciłem swoją. Ta karta nie ma funkcji płatności zbliżeniowych ani nie ma tego czipa, tylko pasek magnetyczny z tyłu. Przyjmują to w ogóle gdzieś ? Przechodzą te płatności tym paskiem? Korzystam z iphona a te karty nie obsługują Apple Pay, a google pay na iOS można zrobić tylko do płatności internetowych a nie jak w Apple Pay ze telefon zamienia się w kartę i zbliżyć można do terminala. #korpo #korposwiat #apple
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jr96: na Androidzie z Google pay można normalnie płacić zbliżeniowo, w dodatku nigdy nie spotkałem się żeby odrzuciło mi tą karte - ewentualnie pytanie na terminalu czy chce rozliczyc w USD/PLN
  • Odpowiedz
@jednostronnyelementspajajacy: @jr96: Trochę późno, ale.
Kiedyś karty lunchpass działały nawet w Kauflandzie. Potem ktoś przegrał w sądzie że to nie wpada w zakres nieopodatkowanego dodatku na jedzenie i obcięli.

Nie ważne czy terminal ma pasek czy nie. Rozbija się to o kod terminala, musi być na gastro. A jakie konkretnie kody, i jakie dany terminal ma kody - tego się nie dowiesz niestety, chyba że pracodawca to podał.
  • Odpowiedz