Wpis z mikrobloga

Zaraz po obtoczeniu w mące zaczęło się rozpadać pomimo ścisku.


@jafek21: Zaraz, zaraz... Czy ty czasem nie użyłeś białego sera mozzarellę zamiast żółtego? xD
  • Odpowiedz
Proponuję spróbować samemu. Może jednak coś #!$%@?łem.


@jafek21: Ser żółty mozzarella + spróbuj metody panierowania 1 ręką jednocześnie (jedną w mące, drugą w jajku i tą samą co w mące to w panierce). Może też zamiast panierki panko to podwójnie zapanieruj - jajko-panierka.
  • Odpowiedz
@jafek21: ogladalem ten przepis i dobrze wiedzialem co wyjdzie, bo typ chyba zapomnial napisac ze wlozyl to do zamrazarki. bulka tarta mogla miec tu znaczenie ale bardzo male, to musi byc zmrozone zeby sie nic nie rozwalalo i wtedy obtoczyc we wszystkim i do goracego oleju
  • Odpowiedz
użyłem taką jasnożółtą mozzarellę w kostce jak typowy ser na wagę. To chyba jednak wina bułki tartej jak pisze


@jafek21: Może też wina sera. Ja staram się zawsze kupować ser na wagę, bo te paczkowane to czasem lipne są.
  • Odpowiedz
@jafek21: Źle wykonane deskowanie nie utrzymało ciężaru świeżej mieszanki betonowej. Warto zauważyć, że pręty zbrojeniowe elegancko powiązane.
  • Odpowiedz