Wpis z mikrobloga

@adekad: w tym roku ogóraski, powidła śliwkowe, dżemik truskawkowy, dżemik malinowy, soki malinowe i duuuzo przecierów pomidorowych. Co to będzie jak naprawdę skończę trzydziestke¯\_(ツ)_/¯
@adekad: domowe wina, nalewki, wędliny, smalec (wieprzowy, gęsi, kaczy), sery i masło. Chleb na drożdżach i na samodzielnie wyhodowanym zakwasie. Słoiki z tyndalizowanym mięsiwem, pasztetami, gotowcami typu: pulpety, leczo, gołąbki, grochówka. Kiszone ogórki, kapusta, kimchi i czosnek niedźwiedzi. Suszone i marynowane grzyby to raczej nic specjalnego. Ale suszone i solone płocie czy jerky lub sało do pogryzania pod piwko/kieliszeczek już robią robotę. Nie bawiłem się jeszcze w fermentowanie liści na herbaty