Wpis z mikrobloga

Konfederaci obecny system przedstawiają jako wzór kapitalizmu?

@Jell-o: chodzi o to, że za każdym razem jak firma/przedsiębiorca zrobi coś złego/głupiego, to kuce krzyczą „tak działa rynek lewaku”.

Jednak narracja zmienia się, gdy wolnorynkowa firma robi coś nie po ich myśli (np. FB banuje ich wysrywy), wtedy nagle argument wolnym rynku nie działa, tylko krzyczy się „hurr durr, polityczna poprawność niszczy cywilizację!!!!”.

Że też to trzeba tłumaczyć...
Konfederaci obecny system przedstawiają jako wzór kapitalizmu?

@Jell-o: chodzi o to, że za każdym razem jak firma/przedsiębiorca zrobi coś złego/głupiego, to kuce krzyczą „tak działa rynek lewaku”.

Jednak narracja zmienia się, gdy wolnorynkowa firma robi coś nie po ich myśli (np. FB banuje ich wysrywy), wtedy nagle argument wolnym rynku nie działa, tylko krzyczy się „hurr durr, polityczna poprawność niszczy cywilizację!!!!”.

Że też to trzeba tłumaczyć...

@NapalInTheMorning: Przecież kuc to
wtedy nagle argument wolnym rynku nie działa, tylko krzyczy się „hurr durr, polityczna poprawność niszczy cywilizację!!!!”.

@NapalInTheMorning: @Probz: Przecież to się nie wyklucza.... Można być zwolennikiem wolnego rynku i jednocześnie krytykować działanie prywatnych firm same w sobie. Dopóki nikt nie żąda zakazu takich działań to nie widzę tu sprzeczności. Macie jakieś problemy z logiką?
Można być zwolennikiem wolnego rynku i jednocześnie krytykować działanie prywatnych firm same w sobie.

@To_ja_moze_pozamiatam: można, z tym że z reguły nie jest to żadna krytyka, tylko szuranie na temat jakiś teorii konspiracyjnych, że firma X na pewno sama by tak nie zrobiła, tylko mityczny MARKSIZM KULTUROWY ją do tego zmusił.

Czyli w skrócie: jak firma robi co chcę, to jest wolny rynek, jak robi coś innego to JEZU KOMUNIS
@sublatio_cum_laude:
Skoro te kampanie są prowadzone to znaczy ze są skuteczne ( ͡° ͜ʖ ͡°) , no chyba ze wg ciebie kapitaliści po prostu wyrzucają pieniądze w błoto xD, bo maja taki kaprys. Apple popiera lgbt z dobroci serca, nie dlatego żeby przyciągnąć klientelę z tej grupy do swojej marki, no tak właśnie jest! Ja #!$%@?, jak dzieci xD.