Aktywne Wpisy
Dzisiaj zdałem sobie sprawe, że pc jest co najwyżej do przeglądania neta i klikania w excel, a jak grać to tylko na konsoli. Sterowanie klawiaturą i myszką to najwiekszy archaizm jaki przetrwał do teraźniejszych czasów. Kupiłem Rtx 4060 i szkoda mi wywalonych 1300 zł bo za to mógłbym mieć ps5 z olx. Sorry pececiarze, ale dla mnie jestescie podludzmi którzy nie ogarniają oczywistych życiowych prawd, a konsolowcy to giga chady i sigmy
kornel-mir +229
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien
Dlaczego przemigrowałem?
Wszystko zaczęło się od #macbookair ponieważ potrzebowałem jakiegoś kompa do programowania #python #nodejs #android a #linux bardzo mnie zawiódł. Lubię dopracowane rzeczy a niestety linuch był/jest bardzo niedopracowanym systemem -> próbowałem debianów, ubuntu, archów. Ale zawsze były jakieś problemy albo coś się wywalało po dłuższej pracy. Nie będę wchodził w szczegóły bo mógłbym o moich perypetiach napisać gruby artykuł. Kupiłem więc air 2015 za 3k do studiów i używałem go przez 3 lata, ale niestety okazał się za wolny do programowania na androidzie więc kupiłem sobie wypasionego thinkpada i postawiłem na nim Debiana. To była katorga. Mnóstwo błędów, myślałem, że mając integre intela będę od nich wolny, cóż to był błąd. Czasami miałem chęć rzucić tym laptopem o ścianę. Wróciłem więc do #windows i mimo bash on windows te programowanie było trochę upośledzone i wolne...
#!$%@?łem się, kupiłem sobie #macbookpro i problemy zniknęły. Mam dobry sprzęt do programowania i mimo licznych wad jak wysoka temperatura pracy i klawiatura motylkowa to komfort pracy jest akceptowalny w końcu. Narzędzia uniksowe działają, brak większych problemów. Po prostu mam narzędzie jak lodówka, działa i tyle. Dlaczego inni producenci nie mogą zrobić przyzwoitego urządzenia się pytam? Większość laptopów to *******
Zawsze byłem team #android #xiaomi po co kupować iPhone skoro Xiaomi lepsze? Kupiłem sobie wcześniej podstawowego ipada, i byłem zadowolony. Proste urządzenie które działa, brak reklam, wszystko #!$%@?. System trochę prosty, ale dla mnie system służy do uruchamiania aplikacji a nie do zmiany ikonek. Miałem coraz bardziej dość androida, zacinanie się, reklamy. Korzystałem z różnych TWSów, ale miałem problem z zacinaniem się dźwięku, rozłączaniem się. Znowu często miałem ochotę rzucić telefonem o ścianę. Powiedziałem sobie #!$%@? kupuje iPhone 11 bo nie chce oleda i nie chce podstawowego SE do tego #airpods . I o #!$%@? to po prostu działa! Mówię o #!$%@? airpodsach przełączanie między urządzeniami bez rozparowywania, nie rozłącza mnie, zasięg jest bardzo dobry, są wygodne. Dźwięk jest mocno przeciętny, ale wygoda użytkowania rekompensuje średni dźwięk. Ja #!$%@?, dlaczego to tak nie działa na #!$%@? androidzie? Sam iPhone jak to iPhone, #!$%@? wszystko bez przycinek, ale bateria średnia.
Zawsze byłem fanem opasek miałem #miband, opaskę od huawei, później stratusa, ale zawsze pragnąłem mieć bardziej #smartwatch chciałem sobie biegać z samym zegarkiem, słuchać podcastów, muzyki etc. Kupiłem więc #oppo watcha, który okazał się całkowitym gównem https://www.wykop.pl/wpis/52265825/zegarek-oppo-w-wersji-41-mm-zwrocony-i-nie-polecam/
Moja ostatnia szansa -> Apple Watch i cóż znowu działa, może opcje treningowe nie są jakieś mega rozbudowane, tak samo śledzenie snu, ale wszystko działa -> zegarek nie zamula, #!$%@?, czas pracy na baterii jest słaby ale akceptowalny i mogę wreszcie komfortowo biegać i słuchać muzyki.
Apple jest może gównem, ale jaka jest alternatywa? Reszta producentów to jest żart jakiś.
@x134xvb: Czemu postawiłeś na wypasionym thinkpadzie raczej serwerową dystrybucje? To nie miało prawa działać dobrze. Dał byś tam Fedorę to by chodziło jak rakieta. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@x134xvb: którą wersję masz i co masz na myśli przez słaby czas? Bo się własnie zastanawiam nad zegarkiem
@malywodzu99: ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak mi się skojarzyło
Co do baterii to wszystko mam włączone (powiadomienia, gps, wifi, monitoring snu, detekcja mycia rąk) i po 24h mam 60%, to ok czas na smartwatcha ale średni jeśli chodzi o opaski czy takiego stratosa
wiem dlatego go wziąłem bo na nim niby wszystko działa, działa ale tylko na starszych jak t450 czy t460. na nowszych jest loteria, ale to wina intela który jak zwykle daje dupy. z drugiej strony co mnie to obchodzi. drugi błąd jaki popełniłem to kupienie wersji z matrycą hdpi, na Linuksie to jest porażka, na
Androidziarze niech maja roota, reklamy czy nagrywanie rozmow.