Jakie macie doświadczenie z tankowaniem samochodu na małych prywatnych stacjach? Ja kilka lat temu zatankowałem LPG do starego golfa na tej ruskiej stacji Lukoil (teraz to sie jakoś inaczej nazywa) i auto na tym nie chciało jeździć. Jeszcze kilka razy tankowałem na stacjach pod marketami i po tym nie było problemów. Teraz na przeciwko Orlenu gdzie najczęściej tankuje jest mała stacja gdzie LPG jest o 15 gr tańsze i się zastanawiam czy warto przepłacać? #lpg #motoryzacja
@cluiv: tankuje tylko na jednej sprawdzonej koło rodziców, oprócz tego tylko sieciówki (głównie Orlen, bo płacenie telefonem od razu przy dystrybutorze to najlepsze co wymyślili). Z resztą nawet na tej jednej tankuje może raz w miesiącu, bo mieszkam dość daleko.
@cluiv: jak miałem jeszcze gaziaka to na gazie z Orlenu dość średnio auto chodziło. Najlepiej dawało radę z shella chociaż nie wiem czy to jakaś różnica wogole xD
@cluiv: Wyjeździj gaz do końca i sprawdź na tej tańszej stacji ile Ci maksymalnie zatankujesz. W mojej okolicy jest właśnie taka tania stacja i ostro rąbią na liczniku
tankowałem raz gaz na gównostacji w wakacje i auto nie chciało jechać, co chwilę przełączało na gaz. Jak dolałem z orlenu trochę to dalej gasło, ale rzadziej. Jak wypaliłem ten syf do końca i zalałem znów na orlenie to działało git. Także nigdy więcej stacji na #!$%@? - oszczędności nie było i silnika szkoda.
@cluiv: Wystarczy przeglądać raporty badań jakości, ponad 90% nieprawidłowości dotyczy stacji krzak prywatnych.
Czasami wiadomo trzeba to jeżeli chodzi o LPG to na jednej stacji krzak gdzie nie dostałem nawet pragonu spalanie było większe o 2.5L na 100. po zatankowaniu na normalnej stacji powrót do normy. Ale tak żeby auto nie chciało jechać, to nigdy nie miałem. chyba że benzyna na maretowych to pamiętam miałem kiedyś problemy.
Ja kilka lat temu zatankowałem LPG do starego golfa na tej ruskiej stacji Lukoil (teraz to sie jakoś inaczej nazywa) i auto na tym nie chciało jeździć. Jeszcze kilka razy tankowałem na stacjach pod marketami i po tym nie było problemów. Teraz na przeciwko Orlenu gdzie najczęściej tankuje jest mała stacja gdzie LPG jest o 15 gr tańsze i się zastanawiam czy warto przepłacać? #lpg #motoryzacja
Różnica w cenie mała.
Czasami wiadomo trzeba to jeżeli chodzi o LPG to na jednej stacji krzak gdzie nie dostałem nawet pragonu spalanie było większe o 2.5L na 100. po zatankowaniu na normalnej stacji powrót do normy.
Ale tak żeby auto nie chciało jechać, to nigdy nie miałem. chyba że benzyna na maretowych to pamiętam miałem kiedyś problemy.