Wpis z mikrobloga

@Prudel: @dziadeq:

- 800g łopatki (wieprzowa bądź wołowa)
- cebula
- 2-3 większe marchewki
- Kilka grzybków suszonych
- 3 papryczki chilli
- Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liscie laurowe i inne wedle uznania
- Olej

Mieso pokroić w kostkę, obtoczyć w oleju i przyprawach (ja dodałam tez gotowej mieszanki do mięsa wieprzowego). Rozgrzać dobrze patelnie (albo można to tez robić w garnku) i trochę oleju
@MMARS: Serio jest pikantny, ale ja taki lubię. Szczerze mowiac nie mogłam się już doczekać jesieni i zimniejszych dni, bo wtedy taki pikantny, rozgrzewający gulasz jest w pytę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Papryczki chilli robią swoje, wrzucalam je z pestkami
@Prudel: Kopytka są pyszne, kiedyś często je robiłam i byłam mistrzynią kopytek serio ( ͡° ͜ʖ ͡°) o kluskach śląskich tez myślałam, ale nigdy nie robiłam i trochę się obawiam. Nawet w sumie nigdy nie jadłam klusek śląskich :D
@hejk4: to musisz iść na mistrzostwa kopytkowania xD kiedyś fajny przepis znalazłem na kluski śląskie z duszona polędwica wieprzowa w sosie własnym, ale nie mogę go znaleźć :/ cały youtub zawalony pseudo kucharzami. Ogólnie polecam śląskie z dziurka bo fajnie sos w środku zostaje