@Rouksa: A ja lubię jęczmienna i co poradzę :D gryczanej akurat nie lubię. Miałam robić kopytka do gulaszu, ale nie chciało mi się. Dzisiaj może placki ziemniaczane zrobię i będzie placek po cygańsku ( ͡°͜ʖ͡°)
@MMARS: Serio jest pikantny, ale ja taki lubię. Szczerze mowiac nie mogłam się już doczekać jesieni i zimniejszych dni, bo wtedy taki pikantny, rozgrzewający gulasz jest w pytę ( ͡°͜ʖ͡°) Papryczki chilli robią swoje, wrzucalam je z pestkami
@Prudel: Kopytka są pyszne, kiedyś często je robiłam i byłam mistrzynią kopytek serio ( ͡°͜ʖ͡°) o kluskach śląskich tez myślałam, ale nigdy nie robiłam i trochę się obawiam. Nawet w sumie nigdy nie jadłam klusek śląskich :D
@hejk4: to musisz iść na mistrzostwa kopytkowania xD kiedyś fajny przepis znalazłem na kluski śląskie z duszona polędwica wieprzowa w sosie własnym, ale nie mogę go znaleźć :/ cały youtub zawalony pseudo kucharzami. Ogólnie polecam śląskie z dziurka bo fajnie sos w środku zostaje
@hejk4: ladnie to wyglada. Moze troche glupie pytanie ale czy ten gulasz miedzy drugim i trzecim zdjeciem rozni sie tylko dodaniem mąki? Bo spora roznica w kolorze jest.
#gotujzwykopem
- 800g łopatki (wieprzowa bądź wołowa)
- cebula
- 2-3 większe marchewki
Komentarz usunięty przez autora