Wpis z mikrobloga

Pytanie do posiadaczy Direto XR (X i zwykłego też). Na jaką trudność ustawiacie w Zwifcie żeby mieć możliwie najbardziej rzeczywiste odwzorowanie nachylenia? Mam wrażenie, że przy 100% trenażer trochę za dużo wrzuca. Jechałem wczoraj kawałek z podjazdem 12% i na najlżejszym przełożeniu już był problem (34-30) gdzie w normalnych warunkach taki podjazd robię na zdecydowanie twardszym przełożeniu.
#zwift #trenazer #szosa
  • 6
  • Odpowiedz
@majeranek: 12% podjazd robisz na zdecydowanie cięższym przełożeniu? W Polsce są pewnie 3 górki (edit: teraz widzę, że jest ich trochę więcej) z takim nachyleniem a najbadziej znany podjazd to margurka, która jest cholernie ciężka i prawie, że pionowa.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@majeranek: na trudności min jak pojedziesz w góry to padniesz, na max jak pojedziesz w góry to będziesz czuć że warto było trenować :)
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: @saul: Nie chodzi mi o sztywny podjazd 12% a raczej taki z odcinkami - w okolicy największe nachylenie jakie mam to 10% i to na bardzo krótkim odcinku, ale w zeszłym roku podjeżdżałem na Pantokrator na Korfu. Tam na trasie miejscami jest 15-16%, a pożyczony rower najlżejsze przełożenie miał 36-25 i było to do ujechania. Po prostu mam wrażenie, że mając na Zwifcie 15-16% i przełożenie 34-30 było trudniej.
  • Odpowiedz