w sumie to dzisiaj jechalem sobie busem i rozkminke mialem taka no bo przeciez benzole sa rozne tak jak to mi tlumaczyliscie jest alpra jest broma no to jak to jest jakbym sobie powiedzmy bral w poniedzialek i wtorek alpre a w czwartek i piatek broma to sie nie uzaleznie od zadnej z nich bo alpre wzialem tylko dwa razy w tygodniu i tak samo dwa razy wzialem broma? no wiem ze pewnie gwalce logike ale czasem mnie na takie rozkminy bierze i nic na to nie moge poradzic. domyslam sie ze to uzaleznienie po prostu jest bardziej od jakichkolwiek benzodiazepin niz konkretnego rodzaju tak? #benzodiazepiny #antydepresanty
@fastnbulbous jedne benzo działają bardziej uspokajająco, inne bardziej przeciwlękowo, ale wszystkie łączą się z tym samym receptorem w twoim mózgu i wszystkie robią to na takiej samej zasadzie. Może i różnią się czasem działania czy siłą ale co z tego, skoro ciągle atakujesz ten sam receptor?
@Mt94: ja biore benzo srednio raz w tygodniu a ten scenariusz wyzej nakreslony to tylko rozgrzewka taka moja intelektualna przed tradycyjna wieczorna sesja szachowa na stronce do grania w szachy tak no wiesz zebym lepiej manewrowal po szachownicy
@insuladeserta: no tak sobie myslalem ze zbyt piekne to by bylo prawdziwe ale dzieki ci za rozwianie marzen moich bo jeszcze kiedys do glowy przyszloby mi wprowadzac je w zycie i co by bylo bylaby ka ta stro fa
@fastnbulbous Lichess? ;) Też brałem doraźnie, a skończyło się długim uzależnieniem, wystarczy, że coś się w życiu stanie mocno stresującego i zaczniesz brać więcej. Nie napiszę, że lepiej nie brać, ale ten sposób w jaki myślisz o benzo jest mi bliski, bo sam na początku tak myślałem. Trzymam kciuki i polecam psychoterapię. :)
@Mt94: www.chess.com ja benzo biore raczej przed randkami tinderowskimi a ich tak wiele znowu nie ma wiec nie wiem no. w ogole to dostalem od doktorka chyba bardzo niska dawke bo 3mg broma raz dziennie (dostalem tez jakies 3 lata temu alpre i dawke pewnie rownie niska bo 0.25 ktora przestalem brac po kilku tabletkach uznajac ze nie dzialaja choc pewnie wina wlasnie owej dawki). to teraz sobie lykam tego
@Mt94: w ogole to z benzouzaleznieniem jest tak jak z alkoholizmem ze nawet jak rzucisz to nie mozesz pozniej wziac nawet pojedynczej dawki bo nalog wroci?
@Mt94: no tylko ja mam r-------e libido po ssri wiec z powodu jego niskiego poziomu nie czuje znow tak wielkiego stresu rozmawiajac w kobietami wiec w sumie pewnie i bez tych benzoli poradzilbym sobie w miare ale na wszelki wypadek wole to robic gdyby cos jednak poszlo nie tak jak trzeba
#benzodiazepiny #antydepresanty
Też brałem doraźnie, a skończyło się długim uzależnieniem, wystarczy, że coś się w życiu stanie mocno stresującego i zaczniesz brać więcej. Nie napiszę, że lepiej nie brać, ale ten sposób w jaki myślisz o benzo jest mi bliski, bo sam na początku tak myślałem. Trzymam kciuki i polecam psychoterapię. :)
ja benzo biore raczej przed randkami tinderowskimi a ich tak wiele znowu nie ma wiec nie wiem no. w ogole to dostalem od doktorka chyba bardzo niska dawke bo 3mg broma raz dziennie (dostalem tez jakies 3 lata temu alpre i dawke pewnie rownie niska bo 0.25 ktora przestalem brac po kilku tabletkach uznajac ze nie dzialaja choc pewnie wina wlasnie owej dawki). to teraz sobie lykam tego
Komentarz usunięty przez autora