Wpis z mikrobloga

w sumie to dzisiaj jechalem sobie busem i rozkminke mialem taka no bo przeciez benzole sa rozne tak jak to mi tlumaczyliscie jest alpra jest broma no to jak to jest jakbym sobie powiedzmy bral w poniedzialek i wtorek alpre a w czwartek i piatek broma to sie nie uzaleznie od zadnej z nich bo alpre wzialem tylko dwa razy w tygodniu i tak samo dwa razy wzialem broma? no wiem ze pewnie gwalce logike ale czasem mnie na takie rozkminy bierze i nic na to nie moge poradzic. domyslam sie ze to uzaleznienie po prostu jest bardziej od jakichkolwiek benzodiazepin niz konkretnego rodzaju tak?
#benzodiazepiny #antydepresanty
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fastnbulbous jedne benzo działają bardziej uspokajająco, inne bardziej przeciwlękowo, ale wszystkie łączą się z tym samym receptorem w twoim mózgu i wszystkie robią to na takiej samej zasadzie. Może i różnią się czasem działania czy siłą ale co z tego, skoro ciągle atakujesz ten sam receptor?
  • Odpowiedz
@Mt94: ja biore benzo srednio raz w tygodniu a ten scenariusz wyzej nakreslony to tylko rozgrzewka taka moja intelektualna przed tradycyjna wieczorna sesja szachowa na stronce do grania w szachy tak no wiesz zebym lepiej manewrowal po szachownicy
  • Odpowiedz
@fastnbulbous Lichess? ;)
Też brałem doraźnie, a skończyło się długim uzależnieniem, wystarczy, że coś się w życiu stanie mocno stresującego i zaczniesz brać więcej. Nie napiszę, że lepiej nie brać, ale ten sposób w jaki myślisz o benzo jest mi bliski, bo sam na początku tak myślałem. Trzymam kciuki i polecam psychoterapię. :)
  • Odpowiedz
@Mt94: www.chess.com
ja benzo biore raczej przed randkami tinderowskimi a ich tak wiele znowu nie ma wiec nie wiem no. w ogole to dostalem od doktorka chyba bardzo niska dawke bo 3mg broma raz dziennie (dostalem tez jakies 3 lata temu alpre i dawke pewnie rownie niska bo 0.25 ktora przestalem brac po kilku tabletkach uznajac ze nie dzialaja choc pewnie wina wlasnie owej dawki). to teraz sobie lykam tego
  • Odpowiedz
@Mt94: no tylko ja mam r-------e libido po ssri wiec z powodu jego niskiego poziomu nie czuje znow tak wielkiego stresu rozmawiajac w kobietami wiec w sumie pewnie i bez tych benzoli poradzilbym sobie w miare ale na wszelki wypadek wole to robic gdyby cos jednak poszlo nie tak jak trzeba
  • Odpowiedz