Aktywne Wpisy
Iudex +369
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +656
Jesteśmy z żoną na wstępie budowy i zastanawiamy się nad tym jaką płytę grzewczą w kuchni zastosować. Do wyboru indukcja albo płyta gazowa. Założenie jest takie że chcemy ją 5-6 palnikową. Znamy część wad i zalet obydwu rozwiązań ale chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat.
#dom #remontujzwykopem #kuchnia #gotowanie
@Pr3z3s87 Skórcił się czas ze względu na szybkość przekazywania energii? Wlasnie czytalem o tym że niby 50% energii w gazie idzie w otoczenie, ale zastanawiam się jak to wygląda pomiędzy kuchenkami- w końcu kuchenka kuchence nierówna.
Musze przyzanać że najważniejszym argumentem który do mnie przemawia jest szybkość/łatwość czyszczenia indukcji. Boje się, że płyty gazowe będą w tym temacie upierdliwe- aczkolwiek może nowoczesne płyty są łatwiejsze w myciu niż stare Wrozamety :P
@nalesnikznutella: O. Właśnie to. I jak na indukcji wykipi, to nie przypala.
Jeśli nie możecie się zdecydować, to ten modular może być dobrą, choć drogą opcją.
@Portier-Harry_Portier Ciekawe te systemy Vario, aczkolwiek nie moge ich znaleźć w sklepach. Ciekawe są te te ich systemu wentylacji w blacie. Jednak bałbym się troche takiego modularnego rozwiązania bo mimo wszystko trzeba to ze sobą połączyć- powstają szpary i zaglębienia gdzie jak pojawi się tłuszcz i brud to będzie nie do umycia ;/
@TakiTaki z tym bezpieczeństwem to też ciekawe- z jednej strony faktycznie jest bezpieczniejsze
Szukam kogoś kto na mając do wyboru gaz i indukcję zdecydował się na gaz aby odpowiedział mi czy żałuje.
Podobno dania z gazu "lepiej" smakują- nie kumam trochę tego argumentu i nie wiem jak go w ogóle uzasadnić ale widzę to już na którejś stronie porównującej te 2 technologie. Jak dla mnie to jest p----------o marketingowe.
@reveil nie widzisz zalet gazu, ale czy widzisz minusy indukcji? Bo jak opieczesz
Co do tych 50%- to jest liczba która się powtarza ze strony na stronę, brzmi jak liczba z d--y. A fizykę oszukam budując inny typ palnika,