Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@troglodyta_erudyta:
@Viarus_
@Borealny
@eternit_nie_wybacza
@belwarg
@TenAnonToKlopoty
@Iperyt
@eternit_nie_wybacza
@niezawodny
Jedna i druga kuchenka ma zalety i wady.
Na indukcji można z powodzeniem gotować 99% potraw i ma się większą kontrolę nad temperaturą. Zwłaszcza przy gotowaniu na niskiej mocy, na gazie nawet na najniższym ogniu naczynia się ciągle podgrzewają i można coś przypalić. Na indukcji się praktycznie nie da spalić chyba, że się jej nie umie używać.
Na pewno lepiej na indukcji
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Borealny: Ja na indukcji chyba bym nie umiał gotować, jak mam gaz, to widzę po płomieniu jak mocno grzeje, a na indukcji te numerki nic mi nie mówią xD
@Viarus_: Ja miałem indukcje (i piekarnik elektryczny) i każdego miesiąca płaciłem o ponad 100zł więcej za prąd. A za gaz i tak i tak płacić musiałem (w czynszu opłata stała jakieś 15zł od osoby, bez względu na zużycie). Po przesadce na płytę gazową same plusu, gotuje się lepiej i szybciej, rachunki niższe. Dobrałem jeszcze piekarnik gazowy (tzn mam gaz jak i zwykłe grzanie na prąd) i wgl jest miodzio.
A w
@Viarus_: jak Twoim szczytem kulinarnym są kluski z torebki, to faktycznie, indukcja super. Weź utkaj japę, bo każdy kto chociaż minimalnie interesuje się gotowaniem wie, że cokolwiek oprócz gazu nadaje się do kosza.
@niezawodny @Gigamesh @doomer-2020 @Vadzior Nie wiedziałem że mamy tylu Gordonów Ramsayów na wykopie ¯_(ツ)_/¯ a prawda jest taka, że porównanie gazu do indukcji jest jak porównanie samochodu z manualną i automatyczną skrzynią biegów. Taki obraz wasz, jak na pic rel

@dprtd tak to się możesz zwracać do kolegów/dzieci/whatever, ale nie do mnie wieśniaku
Pobierz
źródło: comment_1600858408TncnTMaVMvjSYaOsAJB1ho.jpg