Zegarek Oppo w wersji 41 mm zwrócony i nie polecam. W skrócie: - kiepska bateria. Na prawdę jest fatalna. 10-15h przy normalnym użytkowaniu (notyfikacje włączone, gps, wifi), 5-6h z AOD. Zainstalowałem sleep as droid bo chciałem lepiej monitorować sen, o 23 naładowany na 100% około 5:00 mnie obudził bo poziom zjechał do 10%... - wear os to jakieś g---o. Boże co te Google o------o. To wygląda jak jakaś beta a nie kilkuletni system. Nie ma możliwości przełączania się między aplikacjami, sklep jest biedny, aplikacje wyglądają jakby były zrobione przez hindusów. Spotify nie działa offline. - google fit masa dyscyplin ale co z tego skoro w takich opaskach od #xiaomi jest więcej danych wyświetlanych, są lepsze notyfikacje głosowe zrobione - zegarek laguje. Nie laguje jak nic na nim nie robisz ale odpalcie sobie Google fita i opcję biegania. Wszystko się koszmarnie zacina. Ten zegarek nie jest dostatecznie szybki na jakikolwiek multitasking - zegarek się grzeje. Nieraz dostałem alerty o przegrzewaniu się zegarka XD Odpalasz coś bardziej wymagającego i masz opaskę grzejącą na nadgarstek - zduplikowane aplikacje. Na przykład ciągły monitoring tętna masz w Google fit i aplikacji Oppo. Działa to zupełnie inaczej. Google fit robi to bardziej inteligentnie, w aplikacji Oppo czujnik cały czas chodzi. Musisz zainstalować na androidzie dwie aplikacje które dublują funkcjonalności.
Recenzenci sobie w c---a lecą, nie kupujcie tego zegarka.
@x134xvb wearos to kupa (może zbliżającą się aktualizacja coś zmieni). Tak wiem, że to zegarek, ale snap 3100 to dwu letni cpu. Teraz przy 4100 i nowym wearos może coś się zmieni w kwestii tego typu urządzeń
@x134xvb: Żadna nowość, już po recenzjach na amazonie było wiadomo że bateria znowu będzie największym minusem. Sam producent pisze na swojej stronie, prawie niewidocznym szarym napisem na białym tle że zegarek przy połączeniu z telefonem itp będzie działał max 20h i to samo piszę przy większej wersji. Miało być super, pięknie, zegarek miał zdobywać miejsce na podium i znowu d.pa. Zawsze gdy wychodzi nowy sprzęt wszędzie czytam że będzie super,
@x134xvb: zamawiałeś przez internet ze udało Ci się zwrócić?
Sam go mam. Ogólnie wez poprawkę na to ze baterie muszą sie rozgrzac. Na poczatku bateria w 41 trzymała mi miernie ale po wyłączeniu paru opcji i po 5 lądowaniu spokojnie wytrzymuje dzien. Zegarek glownie i tak sluzy do pomiarów, powiadomień i szybkich odpowiedzi i może płacenia, większość bardziej skomplikowanych operacji zrobisz na telefonie.
@Merc99: Recenzje są o kant d--y rozbić, prawie wszystkie są pozytywne, dlatego skusiłem się na zegarek. Recenzje na amazonie przeczytałem już po zakupie i są one w 100% prawdziwe. 41 mm ma beznadziejną baterię i problemy z baterią przekreślają ten zegarek. Zegarek kupiłem do tego by z nim biegać i słuchać podcastów bez telefonu, z tą baterią można o tym zapomnieć, ale i wydajność jest do tego za słaba. Kupiłem
@x134xvb: Ładne podsumowanie i prawdziwe. To chyba najbardziej zawsze mnie śmieszy: " wyłącz to i tamto i tamto, a i jeszcze wyłącz tà funkcję i wtedy zegarek spokojnie bedzie działał dwa dni" to brzmi jak absurd i ruchanie samego siebie. Płacę za coś ponad tysiąc złoty, producent chwali się tymi funkcjami na lewo i prawo, ale ja nie mogę z nich korzystać bo mi zegarek zaraz padnie jak to włączę,
Ludzie tak psioczą na wear os ale apple watche tak bardzo chwalone tez trzeba codziennie ładować.
@eskejper: ale bez wiekszych problemow wytrzymuje do wieczora, a googlowe nie, i to jest problem. Inna sprawa, że dla mnie 3 dni to absolutne minimum i nic poniżej i tak nie ruszę
@x134xvb mam 46mm i mam zupełnie inne odczucia. Jestem zadowolony z zegarka, nic nie zacina nic nie laguje. Bateria wytzrymuje spokojnie półtorej doby, jedyne co mam wyłączone to WiFi bo nje wiem po co miał bym je mieć włącza. Wczoraj byłem na Giewoncie z 2 kolegami, jeden miał apple watch 4 44mm drugi garmina Feniksa. Od godziny 5.40 do 11.20 wszyscy mieliśmy włączony trening z GPS i tętnem, oppo zostało 30%
@Worior: wersja 46mm ma o połowę większą baterię. co do lagowania jak mówiłem odpal sobie jakiś tryb treningowy w Google Fit i spróbuj odpalić inne aplikacje albo poruszać się po menu. zobaczysz.
@Worior: ale odpaliłeś jeszcze jakąś aplikacje na przykład Google music? Albo przełączałeś media? U mnie był koszmarny lag + ostrzeżenie o przegrzewaniu się zegarka.
@Worior: plus zauważyłem, że Google fit mi lepiej działało z samym telefonem niż z telefonem i zegarkiem xD Wtedy stwierdziłem oddaje to g---o.
No cóż to widocznie zależy od Google i ich gappsów. Albo różnice między 41 a 46 są dużo większe niż producent podaje. Niby ten sam procesor, tylko ogniwo i ekran większy, ale nie wiem ¯\_(ツ)_/¯
Ale moje doświadczenia są zbieżne z recenzjami na amazonie
@x134xvb ja zakupiłem świadomie wersję 46 mm w przedsprzedaży i mam inne zdanie. Brak spowolnień, nie nagrzewa się, czas pracy baterii do 30 godzin (ciągły pomiar tętna), ekspresowe ładowanie, w miarę wiarygodne pomiary. Posiadam również aplikacje Sleep i wczoraj poszedłem spać mając 33% baterii i obudziłem się z włączonym automatycznym oszczędzaniem (15%). Muszę dzisiaj sprawdzić ale załaduje do 100%. Z wad to zapinanie paska, mała ilość tarcz, słaba ich personalizacja ale
- kiepska bateria. Na prawdę jest fatalna. 10-15h przy normalnym użytkowaniu (notyfikacje włączone, gps, wifi), 5-6h z AOD. Zainstalowałem sleep as droid bo chciałem lepiej monitorować sen, o 23 naładowany na 100% około 5:00 mnie obudził bo poziom zjechał do 10%...
- wear os to jakieś g---o. Boże co te Google o------o. To wygląda jak jakaś beta a nie kilkuletni system. Nie ma możliwości przełączania się między aplikacjami, sklep jest biedny, aplikacje wyglądają jakby były zrobione przez hindusów. Spotify nie działa offline.
- google fit masa dyscyplin ale co z tego skoro w takich opaskach od #xiaomi jest więcej danych wyświetlanych, są lepsze notyfikacje głosowe zrobione
- zegarek laguje. Nie laguje jak nic na nim nie robisz ale odpalcie sobie Google fita i opcję biegania. Wszystko się koszmarnie zacina. Ten zegarek nie jest dostatecznie szybki na jakikolwiek multitasking
- zegarek się grzeje. Nieraz dostałem alerty o przegrzewaniu się zegarka XD Odpalasz coś bardziej wymagającego i masz opaskę grzejącą na nadgarstek
- zduplikowane aplikacje. Na przykład ciągły monitoring tętna masz w Google fit i aplikacji Oppo. Działa to zupełnie inaczej. Google fit robi to bardziej inteligentnie, w aplikacji Oppo czujnik cały czas chodzi. Musisz zainstalować na androidzie dwie aplikacje które dublują funkcjonalności.
Recenzenci sobie w c---a lecą, nie kupujcie tego zegarka.
#smartwatch #oppo #wearos
Teraz przy 4100 i nowym wearos może coś się zmieni w kwestii tego typu urządzeń
Po Wear OS spodziewałem się czegoś więcej, a to jest jakaś prymitywna wydmuszka. Już rozumiem dlaczego samsung ma własnego OSa na zegarki.
Zawsze gdy wychodzi nowy sprzęt wszędzie czytam że będzie super,
Sam go mam. Ogólnie wez poprawkę na to ze baterie muszą sie rozgrzac. Na poczatku bateria w 41 trzymała mi miernie ale po wyłączeniu paru opcji i po 5 lądowaniu spokojnie wytrzymuje dzien. Zegarek glownie i tak sluzy do pomiarów, powiadomień i szybkich odpowiedzi i może płacenia, większość bardziej skomplikowanych operacji zrobisz na telefonie.
Ludzie tak psioczą na wear os ale
@eskejper: tak
Tak, i na to czekałem, ale znaczącej poprawy nie widziałem. To znaczy poprawa wynikała z tego, że po jakimś czasie w ogóle z niego
To chyba najbardziej zawsze mnie śmieszy: " wyłącz to i tamto i tamto, a i jeszcze wyłącz tà funkcję i wtedy zegarek spokojnie bedzie działał dwa dni" to brzmi jak absurd i ruchanie samego siebie. Płacę za coś ponad tysiąc złoty, producent chwali się tymi funkcjami na lewo i prawo, ale ja nie mogę z nich korzystać bo mi zegarek zaraz padnie jak to włączę,
@eskejper: ale bez wiekszych problemow wytrzymuje do wieczora, a googlowe nie, i to jest problem. Inna sprawa, że dla mnie 3 dni to absolutne minimum i nic poniżej i tak nie ruszę
No cóż to widocznie zależy od Google i ich gappsów. Albo różnice między 41 a 46 są dużo większe niż producent podaje. Niby ten sam procesor, tylko ogniwo i ekran większy, ale nie wiem ¯\_(ツ)_/¯
Ale moje doświadczenia są zbieżne z recenzjami na amazonie
Komentarz usunięty przez autora