Wpis z mikrobloga

Czy dużo jest roboty z tym, żeby założyć sobie sklep internetowy i sprzedawać jakieś pierdółki z aliexpress?

Często jest tak, że muszę kupić coś na szybko i cena na allegro / w polskich sklepach jest 3-5x droższa niż na ali. Niestety na rzeczy z aliexpress trzeba długo czekać.

Nie liczę na niewiadomo jakie zyski. I tak mam JDG, więc koszty ZUSów i innych odpadają.

Gorzej jeśli chodzi zawiłości prawnych. Czy chłopek-roztropek jak ja bez problemu poradzi sobie z ogarnięciem tego? Księgową mam standardową z infaktu.

#dropshipping #aliexpress #allegro #pytanie #b2b #dzialalnoscgospodarcza #sklepyinternetowe #podatki #prawopodatkowe
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trevoz: Jeżeli już na tym etapie masz problem, to sobie odpuść. Przy okazji pytać się na tagu, na którym większość płacze, że mu item nie przyszedł za 2$ to xD.
  • Odpowiedz
@trevoz: Tez o tym myslalem, ale musialbys sie przebic jakos. Wedlug mnie kilka lat temu jak malo kto wiedzial o aliexpress to mozna bylo niezle zarobic, a teraz wiekszosc ludzi juz wie co i jak
  • Odpowiedz
@trevoz no ale ziom, przecież jakbyś miał zamawiać to dla siebie na potrzeby sklepu to i tak musisz czekać aż kontener z Chin przypłynie z towarem, więc nie wiem jak miałoby Ci to ułatwić życie. Ogólnie myślę, że łatwo zginąć w ogromie ofert i też można na dużo bubli trafić zamawiając towar, więc ryzyko jest spore.
  • Odpowiedz
Czy dużo jest roboty z tym, żeby założyć sobie sklep internetowy i sprzedawać jakieś pierdółki z aliexpress?

@trevoz: Nie. Wystarczy przewidzieć co ludzie będą kupować, obstalować stosownej wielkości magazyn, zamówić te parę kontenerów towaru, sprowadzić, wprowadzić do obrotu i wystawiać w sklepie.

No, jeszcze ten sklep trzeba rozreklamować, ale przy cenach niższych niż na Aliexpress, działającej gwarancji i niezwłocznej dostawie w 2-3 dni, nie trzeba będzie raczej dużo pracy w to wkładać, zadowoleni klienci sami
  • Odpowiedz