Jadę pierwszy raz w trasę, 260km w jedną stronę a w niedzielę powrót. Bardzo się stresuję (żeby nie powiedzieć boję), pożyczonym samochodem (jeździłam nim ostatni tydzień po mieście). 70km trasy DK a resztę S, DK najbardziej się boję ( ͡°ʖ̯͡°) tak bardzo się boję, że aż mnie mdli. Prawko mam 7 lat, miałam trochę przerwy przez wyjazd na studia i brak samochodu, ale takie trasy robiłam bez problemu. A teraz moja mama strasznie mnie nastraszyła że nie mam doświadczenia, inny samochód, że ONA I OJCIEC KATEGORYCZNIE SIE NIE ZGADZAJĄ. I ogólnie robiła mi sieczkę z głowy i jakoś tak to teraz siedzi... (╯︵╰,) dajcie plusa na dodanie otuchy
A teraz moja mama strasznie mnie nastraszyła że nie mam doświadczenia, inny samochód, że ONA I OJCIEC KATEGORYCZNIE SIE NIE ZGADZAJĄ. I ogólnie robiła mi sieczkę z głowy i jakoś tak to teraz siedzi... (╯︵╰,)
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: Kierowcy tirów jak boją się długiej trasy stosują rozcieńczony roztwór C2H5OH, zadziała podobnie jak meliska ale pobudza układ nerwowy i polepsza koncentrację
co z tego? Ile to się słyszy że rodzice nawet w dorosłym życiu potrafią psuć? ¯_(ツ)_/¯
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: To z tego że jak dochodzisz do jako takiej dorosłości (nie mylić z pełnoletniością) to relacja z rodzicami zaczyna być bardziej na poziomie partnerskim niż zależnym. Czego konsekwencją jest usamodzielnienie i brak ich wpływu na psychikę jakby się miało 8 lat.
@Mawid_Dotyka: (✌゚∀゚)☞ to muszę do sklepu skoczyć szybciutko @Iskaryota: @Kuba172: dzięki. Navi gotowe, postoje dwa nawet sobie wyznaczyłam na wszelki wypadek. Mam tę świadomość że.moi rodzice przesadzają, a przecież nie mam zamiaru jeździć jak debil i wyprzedzać na trzeciego więc... Bardziej prawdopodobne że w pociągu był koronę złapała ¯\_(ツ)_/¯ ale jednak takie gadanie swoje robi, ale próbuje to olać i właśnie robić swoje!
@Wyrewolwerowanyrewolwer: dlatego jadę, a nie podkulam ogon. Muszę się przemóc i mieć to w tyłku co mówią. Trochę się nadal denerwuje przez to, ale nie dam się im powstrzymać. Zawsze to jakiś krok do przodu ;)
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: w ostatnie 4 dni zrobiłem 1200 km. Po wszystkich możliwych drogach, od autostrad po takie wielkości pięści. Nie ma czym się stresować, byle do przodu z uwagą i odwagą.
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: rodzice nie zdają sobie sprawy ze swoich destrukcyjnych zachowań niestety. Co do jazdy to wiadomo, że łatwiej na trasie niż po mieście. Dobrej zabawy! ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: nic strasznego, mam kumpla co 10 lat nie jeżdził autem... Poznał dziewczynę i robi co weekend 300km do niej i strach zniknął. dasz radę!
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: Matka marudzi, żeby marudzić. Nie bierz jej słów do serca. Jedź na spokojnie i jak poczujesz, że potrzebujesz przerwy to ją zrób. Na spokojnie, przejedziesz to bez problemu.
Prawko mam 7 lat, miałam trochę przerwy przez wyjazd na studia i brak samochodu, ale takie trasy robiłam bez problemu. A teraz moja mama strasznie mnie nastraszyła że nie mam doświadczenia, inny samochód, że ONA I OJCIEC KATEGORYCZNIE SIE NIE ZGADZAJĄ. I ogólnie robiła mi sieczkę z głowy i jakoś tak to teraz siedzi... (╯︵╰,)
dajcie plusa na dodanie otuchy
#samochody #trasa #jazdasamochodem #zalesie #rodzice
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: Masz 7 lat czy 27?
Włącz sobie tylko navi i śmigaj
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: To z tego że jak dochodzisz do jako takiej dorosłości (nie mylić z pełnoletniością) to relacja z rodzicami zaczyna być bardziej na poziomie partnerskim niż zależnym. Czego konsekwencją jest usamodzielnienie i brak ich wpływu na psychikę jakby się miało 8 lat.
@Iskaryota: @Kuba172: dzięki. Navi gotowe, postoje dwa nawet sobie wyznaczyłam na wszelki wypadek. Mam tę świadomość że.moi rodzice przesadzają, a przecież nie mam zamiaru jeździć jak debil i wyprzedzać na trzeciego więc... Bardziej prawdopodobne że w pociągu był koronę złapała ¯\_(ツ)_/¯ ale jednak takie gadanie swoje robi, ale próbuje to olać i właśnie robić swoje!
Matka marudzi, żeby marudzić.
Nie bierz jej słów do serca. Jedź na spokojnie i jak poczujesz, że potrzebujesz przerwy to ją zrób.
Na spokojnie, przejedziesz to bez problemu.