Wpis z mikrobloga

@LuK1337: jaki render xd

@stassma: ciężko to na zdjęciu uchwycić jak piec gorący. Na żywo ewidentnie widać że nie wszystkie się rumienią. Może to być kwestia tych wsporników?
  • Odpowiedz
@PAQQ: Trzeba zrobić zdjęcie centralnie bez tej lampki oświetlającej nie równo wnętrze. Wtedy będziesz miał pewność.
Grzałki rozgrzane do czerwoności świecą własnym światłem na czerwono. Te z prawej są zbyt oświetlone i ich słabe czerwone światło nie jest tak widoczne.
Jeśli coś nie grzeje to ze zdjęcia mogę powiedzieć, że chyba po prawej, trzecia od frontu coś słabiej. Ale jak pisałem bez lampki doświetlającej wnętrze fotkę zrób i wrzuć.
Też miałam
  • Odpowiedz
@PAQQ: Nie wiem czy wsporniki są związane z zasilaniem tych grzałek. Ogólnie grzałki w piekarnikach całą kwestię zasilania mają zrealizowaną w obudowie wewnątrz, tak by nikogo prąd nie kopał gdy włączy jeszcze zimny piekarnik i dotknie.

Ogólnie to piekarniki takie zwykłe nigdy nie grzeją idealnie równomiernie. Każdego piekarnika warto się nauczyć gdzie ma najzimniejszy i najcieplejszy punkt. Kiedy coś lekko obrócić, jak ustawić by się dobrze piekło. Myślę, że będzie okej
  • Odpowiedz
@PAQQ: Popatrzyłam na wsporniki i raczej one nie mają nic wspólnego z tym jak się rozgrzewają grzałki. One są po to by z czasem grzałki nie wyginały się do dołu po iluś tam cyklach grzania.
  • Odpowiedz
@PAQQ: kup pirometr w markecie budowlanym i zobacz temperaturę na górze (tylko kup taki do 550 a nawet więcej, jak ci się uda), i czy jest równomierna na kamieniu, upiecz kilka pizz i będziesz wiedział ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@PAQQ: powiem tak. To zdecydowanie nie jest najwyższa półka piecyków do pizzy, więc wrzucaj placki i zobacz jak pracują grzałki - one nigdy nie działają idealnie, więc pewnie będzie trzeba i tak placki obracać. Jak się w miarę równomiernie będzie piekło to nie ma tragedii. Pirometr ci się przyda i tak do kontroli temperatury kamienia, ja tym nawet patelnie sprawdzam czy już można mięsko wrzucać ( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
@geuze: Własny, działamy od stycznia, na początku miałem Restoquality START4, na początku było spoko ale na weekendy jak sie rozkręciło to juz nie wyrabia. Najwyższa półka wiadomo że nie :) ale chyba nie taki zły? Bartscher 2002121, zerknij jak możesz :) przeważnie piekłem na +/- 400 stopni, teraz na bartscherze jak ustawie 400 to strasznie mi krawędzie pizzy przypala
  • Odpowiedz