Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak znaleźć robotę po #studia. Skończyłem studia inżynierskie elektroniczne IT Related na jednej z top 5 polskich uczelni. Mam małe bo 6 miesięczne doświadczenie zawodowe w Januszexie z branży. Jednak w dobie kryzysu większość firm odrzuca moje CV. To jest niedorzeczne, że uczyłem się 3,5 roku tylko po to żeby otrzymać odmowę z rynku pracy. Dlatego zamiast pracować pójdę na studia magisterkie dzienne. Może po magisterce z IT dostanę pracę...... Nie sądziłem, że tak trudno będzie wbić się w rynek. Mam pytanie czy magisterka docelowo na Politechnice Wrocławskiej ma jakiś sens skoro po niej też będę mieć małe szansę na otrzymanie zatrudnienia ? #pracbaze #bezrobocie #studbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f6310eaf49ad326e7b19eb9
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Wesprzyj projekt
  • 10
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jebnięty jesteś, studia gówno dają oprócz uprawnień, chyba że skończysz medycynę, stomatologię lub farmację - po tym się ma pewną robotę.

Teraz pytanie jak się uczyłeś na studiach.

- Bo są studenci którzy się uczą i mają tytuł inżyniera z 3 na dyplomie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
- A są studenci, którzy za 3.5 roku byli na tylu praktykach, targach pracy, fakultetach, kołach naukowych, wolontariacie że można się złapać za głowę i to właśnie tacy
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: studia nic nie dają, jeśli myślales, że po samych studiach znajdziesz łatwo pracę to niezbyt dobrze o Tobie świadczy. Ogarnięci już łapią pracę na 1 roku, chyba nie muszę dodawać, że poza studiami dużo inwestują w siebie by coś na rynku znaczyć
  • Odpowiedz
M.: Serio , widocznie te studia ci więcej zaszkodziły niż pomogły? Nie rozumiem mój syn po technikum informatycznym pracę znalazł w tydzień i do tego wybierał z 3 ofert, obecnie ok roku ma już te ponad 5k od nowego roku idzie na etat w dużej znanej firmie i starcza mu na studia i życia.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz