Aktywne Wpisy
rysio77 +3
Mam w bloku jednego mieszkańca, który mieszkanie i hipotekę ma na siebie, jest z żoną i mają trójkę dzieci. Czy zachodzi tutaj przesłanka, że minał się z prawdą przy wnioskowaniu o kredyt hipoteczny i czy jest możliwość zgłoszenia takiej sytuacji do banku żeby sprawdził czy nie doszło do naruszeń?
#kredythipoteczny #nieruchomosci
#kredythipoteczny #nieruchomosci
grzesiecki +45
#zrobtosam #majsterkowanie #spawanie #pracaspawaczamnieprzeistacza
Spaw do oceny. Zaznaczam, że to mój pierwszy spaw.
Spaw do oceny. Zaznaczam, że to mój pierwszy spaw.
#majsterkowanie #remontujzwykopem #remont #budownictwo #podloga
Ja wolałbym gołe, wycyklinowane i skrzypiące deski.
@pogop: lać żywicy to hardkor (wyjdzie drogo, problematycznie - bo ci przez szpary gdzieś poucieka, bo nie rozpłynie się idealnie, albo rozpłynie się idealnie - jak poziom - a to wcale nie oznacza że idealnie wszędzie 1cm) itd.
Możesz "wycyklinować"
@mackw: ta, znam to z praktyki. NIE RADZĘ. Im bardziej skręcałem, "to tu to tam, gdzie się podnosi albo skrzypi - tym bardziej skrzypiało gdzie indziej. Po paru latach rozbierałem takie podłogi, bo skrzypiało trzeszczało już okrutnie. Co się okazuje? Od pracy mechanicznej (np od zmian wilgotności, temperatury itd a osb i drewno zupełnie inaczej pracują) PONAD 90% wkrętów było zerwanych-ściętych !
@mackw: też wolałem dopóki dziecka nie miałem XXXXD
@hrumque: No właśnie się tego obawiałem, ale pomysł z klejeniem na grzebień OSB wydaje się być optymalny. pytanie tylko,czy uda się na łączeniu płyt zachować poziom, ale w sumie można to szlifierką poprawić.
@pogop: nie ma co się martwić, tylko brać płyty osb z pióro-wpustem ;)
Komentarz usunięty przez autora
Mam jeszcze gorszą podłogę w korytarzu, deski i linoleum, wygięcia to chyba do 1 cm dochodzą, takie krzywe. Ale to wszystko wyrzucę i osb na nowych legarach dam.
https://www.fermacell.pl/pl/podloga