Aktywne Wpisy
Blondynka34 +219
#nocnazmiana #koty
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Mały update odnośnie naszego małego eksperymentu opis
tutaj: link do samego eksperymentu.
Ostatnie pozycje zaraz po zindeksowaniu wpisu
#34 serwis komputerowy Gliwice
#34 odzyskiwanie danych Gliwice
Po pewnym czasie
#51 serwis komputerowy Gliwice
#36 odzyskiwanie danych Gliwice
"serwis komputerowy Gliwice" mocno spadł na 42/46 pozycję, a potem na 51, stało się dlatego, że w wyszukiwarce zindeksowała się wersja podstrony z URL: https://www.wykop.pl/wpis/52136993/
Jest to wersja bez słów kluczowych w permalinku, która jest też wyświetlana w SERPach bez sluga.
"odzyskiwanie danych Gliwice" z tym słowem kluczowym nie było problemów, zindeksowana wersja to: https://www.wykop.pl/wpis/52136993/serwis-komputerowy-gliwice-odzyskiwanie-danych-ser/
Szybkie wnioski: url structure matters
Ale hola hola, to nie wszystko. Ważne jest internal linkowanie, dlatego udałem się na główną po 6 internal linków Exact Match.
3 linki EM "serwis komputerowy Gliwice" i 3 linki EM "odzyskiwanie danych Gliwice" z powiązanych
Wykop to web 2.0 o dużym autorytecie i opiera się na dużych ilościach user generated content. Dlatego crawler podchwicił temat w kilkanaście minut.
Po podłapaniu linkowania wewnętrznego od razu(10-20 minut) Google wrzuciło pod "serwis komputerowy Gliwice" poprawny user friendly URL.
Pozycje od razu wskoczyły na
#25 serwis komputerowy Gliwice
#27 odzyskiwanie danych Gliwice
Wnioski: internal linking and link juice flow matters
Tym oto jednym prostym trickiem podwoiłem gliwickie pozycje w 15 minut, [zobacz memy].
Ps. Nie wiem ile linków zostało podłapanych, bo główna zarzuciła mnie minusami i 4 linki usunął modek, pozostawiając 2 linki "odzyskiwanie danych Gliwice"
Show must go on. Co wydarzy się dalej? Stay tuned. Może na koniec założymy faktycznie jakiś serwis komputerowy w Gliwicach, @jzs44: by się ucieszył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#seo #pozycjonowanie #marketing #ciekawostki #biznes #webdev
@Saeglopur @Gorion103 @tlaziuk @trynki96 @Arrival @resuf @H13D @CalviN_Candie @Troo3000 @esquina @LubieKawe @Sauron_Official @bestrafer
@konraad: Możemy zrobić osobny test i wrzucić jakiegoś agresywnego blasta z GSA czy web 2.0 i zobaczyć jakie da to efekty (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Zachęcam w ogóle wszystkich do robienia własnych wersji tego eksperymentu, może dojdziemy do ciekawych
Natomiast niespecjalnie znam uniwersalne web2.0s z naszego rynku, dlatego postanowiłem pobawić się w testy na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli macie jakieś dobre propozycje na serwisy dające subdomenę lub własną przestrzeń w katalogu TLD .pl
Ale wtedy dostajemy tylko autorytet domeny, bez przepływu link juice ze strony głównej.
To tak bardziej na zasadzie standardowych web2.0s z subdomeną lub Amazon s3 stack itd.
Na wykopie można jeszcze lewarować linkowaniem wewnętrznym z wykopaliska i głównej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SeoGuy: uu 3 strona google
site:.gov inurl:filefieldpaths filetype:pdf
site:.eduinurl:filefieldpaths filetype:pdf
site:.gov inurl:webform filetype:pdf "generator"
Dałeś mi teraz dodatkową dawkę inspiracji. Zastanówmy się co już rankuje w SERPach i jakie serwisy przewijają się przez nasze oczy na co dzień...
Allegro, OLX
W niszy dentystycznej Znany Lekarz okupuje pierwsze pozycje w każdym mieście.
W
https://www.olx.pl/oferta/szysza-fajka-wodna-CID628-IDks1P2.html rankuje top 1 pod hasło "szysza" - 1000 volume
https://www.olx.pl/oferta/gra-planszowa-magiczne-inwestycje-harry-potter-monopoly-nowa-CID88-IDoOxlm.html - 920 ruchu miesięcznie z wyszukiwarki
rankuje pod:
monopoly