Aktywne Wpisy
Clefairy +289
Pierwsze efekty współpracy Konfederacji z PiSem mamy już za sobą.
Konfiarze obronią Ziobre w sejmie, a Ziobro na wniosek Ordo Iuris (żona Bosaka) wypuści z więzienia neo-nazistkę bez żadnego legalne trybu, który by na to pozwalał.
Teraz wariatka, która zaatakowała kobietę wraz z kolegami z Młodzieży Wszechpolskiej w celu wyrwania jej torebki z zawartością jest nazywana patriotką i obrończynią katolickich wartości.
Ciekawe kiedy wam wreszcie obniżą podatki i zlikwidują ZUS.
#konfederacja #
Konfiarze obronią Ziobre w sejmie, a Ziobro na wniosek Ordo Iuris (żona Bosaka) wypuści z więzienia neo-nazistkę bez żadnego legalne trybu, który by na to pozwalał.
Teraz wariatka, która zaatakowała kobietę wraz z kolegami z Młodzieży Wszechpolskiej w celu wyrwania jej torebki z zawartością jest nazywana patriotką i obrończynią katolickich wartości.
Ciekawe kiedy wam wreszcie obniżą podatki i zlikwidują ZUS.
#konfederacja #
Krs90 +219
#krakow #wypadek #bezpiecznieszybkajazda
Fiu fiu, szybko ale bezpiecznie pamiętajcie ziomeczki, z fartem elo.
Fiu fiu, szybko ale bezpiecznie pamiętajcie ziomeczki, z fartem elo.
Wysłałem dokumenty do firmy X na testera. Z 11 wymagań spełniałem 6.
Email - zapraszamy na rozmowę zdalną za tydzień.
Rozmowa zdalna - pytania o doświadczenie, scrum, teorię testowania, przypadki, zgłoszenie buga, SQL. No i przechodzimy do pytania o Postmana.
Pytanie: Czy odpytywałeś za pomocą Postamana jakiś endpoint?
No to mówię że na moim githubie jest przetestowana aplikacja Trello, typowy CRUD (rozwinąłem skrót), wprowadzenie zasobów, odczytanie, aktualizacja i usunięcie. Wygenerowania klucza i tokena dla moje konta użytkownika w aplikacji. Stworzenie zmiennych, wprowadzenie parametrów i utworzeniem kolekcji w collection runnerze czyli pełna automatyzacja.
Na końcu wygenerowałem raport z tych testów za pomocą Newmana. Raport zawiera wszystkie requesty i testy które zostały napisane. 63 requesty i 200 testów. Testy zawierają sprawdzenie wprowadzonych parametrów i inne typu status code 200, itp.
To była moja odpowiedź na to pytanie i w zasadzie ostatnie.
Na końcu rozmowy, jednoznacznie poprosiłem o feedback. Mówię że jest on dla mnie bardzo istotne dzięki temu wiem co muszę poprawić i w taki sposób się uczę.
W porządku, w ciągu 2 tygodni odpowiemy co dalej z Twoją osobą.
Dostaję wiadomość, że jednak się niezdecydowani. Pod spodem 3 kropeczki feedbacku. Pierwsze 2 argumenty totalnie się z nim zgadzam. Nie mam zastrzeżeń do takiej oceny.
Natomiast 3 zdanie mnie zdumiało.
Łał.
Na swoim githubie mam
- wspomiane kolekcję z Postmana w json
- wygenerowany raport z Newmana w html
- rozpisane przypadki testowe jednej funkcjonalności wg scenariusza testowego (wysyłanie emaila z gmail na desktopach)
- zapytania SQL z bazy którą postawiłem na swoim kompie(joiny,group by, having) typowe podstawy
- Profil testera na uTest
#testowanieoprogramowania #testowanie #postman
@supersucker: Dzięki za ten komentarz. Nie patrzyłem na to w ten sposób. Zobacz jaki jest rozziew poglądów, na taką trywialną sprawę jak repozytorium. Ja stworzyłem to dlatego żeby się wyróżnić. Wiem jak wygląda rynek testerski
@Hybris: utrzymuj takie podejście.
Każda rekrutacja to jakaś lekcja. Staraj się wybadać przeciwnika i dopasować do niego. Jeśli przyszedł i zadaje metodyczne pytania, to być może lepiej się nie wychylać. Innym razem trafisz na pasjonata, wtedy spróbuj sprzedać swoje umiejętności, on też będzie chciał się czegoś od ciebie nauczyć.
W IT jak w każdej branży, może w mniejszej ilości ale też zdarzają się
Dodatkowo polecam sprawdzić oferty pracy na https://pl.linkedin.com/jobs często masz tam oferty, których nie doświadczysz na innych stronach.
Komentarz usunięty przez autora
powodzenia i serio pieprzyć takie firmy co takiego czlowieka skreśląja jak tyle opracuje samemu ;... polska ...