#gamedev #unity3d W najbliższym czasie idę na rozmowę o pracę w studiu gamedevowym. Nie tyle rozmowę co "test kwalifikacji". Będzie to moje pierwsze podejście do próby znalezienia pracy w branży po kilku latach robienia gier samemu. Jakieś rady? Czego się spodziewać i czy powinienem się jakoś przygotować?
@buhubuhu: Po prostu idź i zobacz. Pierwsze rozmowy/testy traktuj jako trening. Pracując w IT poznałem kilku ludzi którzy regularnie chodzą na rozmowy dla sportu.
@FirstOfHisName: No ja mam takie mieszane uczucia bo z jednej strony to mi dobrze tak jak sobie sam tworzę ale chciałbym wykonać następny krok i złapać trochę doświadczenia od strony profesjonalnego gamedevu.
@buhubuhu: byczq, nic nie stoi na przeszkodzie żebys robił oba :D tylko nie na firmowym sprzęcie żeby Ci potem twojej pracy nie zabrali;) podrzuc jakies swoje tytuly, moze cos kojarzymy?
@FirstOfHisName: raczej nie kojarzysz... masa prototypów niewydanych albo jakieś gówno-gierki mobilne zrobione w tydzień ;). Robię to głównie dla zabawy, niech se kradną, jak mi pozwolą tworzyć jakieś moje głupkowate pomysły w godzinach pracy ( ͡°͜ʖ͡°). Najbardziej się boje że etat mi odbierze tą radość ale chyba jest to niezbędny krok żeby mieć "full picture" tworzenia gier.
@buhubuhu: na pewno bedziesz miał wiekszy wglad na to jak sie to robi profesjonalnie i to Ci na pewno nie zaszkodzi przy wlasnych projektach. Poza tym mirunia pamiętaj, że to jest tylko praca. Zawsze mozesz złożyć wypowiedzenie do spółki z L4 i więcej się tam nie pokazać :d
W najbliższym czasie idę na rozmowę o pracę w studiu gamedevowym. Nie tyle rozmowę co "test kwalifikacji". Będzie to moje pierwsze podejście do próby znalezienia pracy w branży po kilku latach robienia gier samemu.
Jakieś rady? Czego się spodziewać i czy powinienem się jakoś przygotować?