Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +40
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz
Alcedoatthis +258
źródło: 1000009008
Pobierz

14 września 1979 r. wydany został album "Stormwatch" zespołu Jethro Tull, dwunaste dzieło studyjne tej grupy. Uznawany jest za ostatni z folkrockowej trylogii zespołu (chociaż wpływy muzyki folkowej są obecne na niemal wszystkich albumach Jethro Tull) a tematami poruszanymi w tekstach są zagadnienia związane ze środowiskiem, ropą naftową oraz pieniędzmi. Gitarzysta basowy John Glascock, zmagający się z zapaleniem mięśnia sercowego (które doprowadzi do jego śmierci) zagrał jedynie w trzech utworach na płycie ("Flying Dutchman", "Orion" oraz "Elegy"). W pozostałych partie gitary basowej grał Ian Anderson, natomiast podczas promującej album trasy koncertowej - Dave Pegg.
Jethro Tull - "Elegy"
Jethro Tull - "Orion"
Jethro Tull - "Flying Dutchman"