Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1164
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Phyrexia: nie tylko ( ) A przykładów z najbliższego otoczenia znam aż nadto.

A sukces finansowy to już w ogóle, można być mega inteligentnym, ale to nie gwarantuje, że się komuś powiedzie na przykład w biznesie
  • Odpowiedz
Tak mówią wyłącznie osoby, które myślą że są inteligentne ale nie są. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Phyrexia: mysle, ze to raczej ty myslisz, ze jestes inteligentna piszac takie mądrości( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Tak mówią wyłącznie osoby, które myślą że są inteligentne ale nie są

@Phyrexia: jest zupełnie odwrotnie, to ty myślisz że jesteś bardziej inteligentna niż jesteś w rzeczywistości. Dodatnia korelacje wysokiej inteligencji i wyzszej podatnosci na choroby psychiczne juz dawno udowodniono, wiec obrazek opa to jak najbardziej rel
  • Odpowiedz
@Phyrexia: ale np ja jestem inteligentniejszy niż pozostała część społeczeństwa i jednocześnie też wiem, że istnieją osoby inteligentniejsze ode mnie. Ale co z tego skoro inteligencja =/= mądrość ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: dla każdej populacji ten wykres jest prawdziwy, wynika to z konstrukcji testu na inteligencję, gdzie wynik najczęściej otrzymywany przez populacje uznawany jest jako 100. Dlatego 100 w populacji A nie jest rowne 100 w populacji B.
  • Odpowiedz
dla każdej populacji ten wykres jest prawdziwy, wynika to z konstrukcji testu na inteligencję, gdzie wynik najczęściej otrzymywany przez populacje uznawany jest jako 100. Dlatego 100 w populacji A nie jest rowne 100 w populacji B.

@Ewentualnie: nie masz racji, nie jest dla każdej prawdziwy, ponieważ zależnie od populacji krzywa Gaussa może mieć różny stopień spłaszczenia a co za tym idzie odsetki populacji które są tam zaznaczone będą nieprawdziwe.
  • Odpowiedz
@Phyrexia: To prawda. Wysoka inteligencja częściej pomaga niż szkodzi. Bardziej by pasowało, że osoby inteligentne częściej są skazane na samotność bo po prostu ciężej jest im znaleźć kogoś na swoim poziomie i po prostu sobie pogadać na ciekawy temat.
  • Odpowiedz