Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jestembogaty: Pomijając punkt finansowania marszów LGBT przez państwo reszta, czyli brak specjalnej pozycji KK, dozwolona aborcja oraz brak kar za ideologiczną postawę PRYWATNEJ firmy brzmią całkiem rozsądnie.
  • Odpowiedz
"Jestem wolnościowcem konserwatywno - chrześcijańskim". Nie umiesz czytać?

@czynastolatek: No i właśnie o tym jest ten obrazek - że taki wolnościowec-klaun z tego wychodzi.
  • Odpowiedz
  • 8
@rzep: typiez jestes uposledzony? Przeczytaj co to jest konserwatywnt liberalizm i jaki.program w zalozeniu miala partia republikanska w USA, to.nie bedziesz wstawial tych debilnych memów

Oczywiscie dla Polaka Cebulaka istnieje albo czarny kolor albo.biały i ic pomiędzy

@Wilczek03 Tak istnieje coś takiego co nazywamy konserwatyzmem liberalnym. Jednak tak naprawdę to jest oksymoron. Liberalny jest tylko z nazwy bo w istocie kłóci się z wartościami wolnościowymi.
  • Odpowiedz
@rzep: "Odpowiedzialna wolność. Wszystko mi wolno, ale nie wszystko jest pożyteczne. Wszystko mi wolno, ale ja niczemu nie poddam się w niewolę" To jest definicja konserwatywnej wolności. Definicja wolności to nie tylko Marks, anarchizm czy Berlin. Konserwatyści postawili diagnozę że idąca za LGBT polityczna poprawność, to zamach na wolność słowa. Dowodów na tą tezę nie trzeba daleko szukać.
  • Odpowiedz
@rzep: Ani lewica ani prawica nie są wolnościowcami. Każde ugrupowanie chce wprowadzać nakazy/zakazy zgodne z ich światopoglądem. Nie zmienia to jednak tego, że mam większą bekę z korwinistów twierdzących, że są wolnościowcami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Konserwatywny liberalizm to jest oksymoron.

@ponton: Nie, libertarianie nigdy nie byli i nigdy nie będą liczną grupą- odsyłam do Jonathana Heidta, stąd w 99% przypadków są w sojuszu z konserwatystami, żeby mieć wpływ na cokolwiek
  • Odpowiedz
  • 0
@Replica

to niech się nie nazywają wolnościowcami,

A kiedy jest się prawdziwym wolnościowcem? Kiedy już można mordować dzieci poczęte i twierdzić jak Hitler, że to nie ludzie?
  • Odpowiedz
Przeczytaj co to jest konserwatywnt liberalizm

@Wilczek03: konserwatywny liberalizm to jest taki światopogląd, że albo jesteś konserwatywny, albo liberalny, w zależności od tego co w danym momencie ci bardziej pasuje. Możesz sobie mieć taki pogląd, ale raczej nie ma się czym chwalić.
  • Odpowiedz