Wpis z mikrobloga

@FlasH: trochę słuchałem, wystarczająco żeby nie poruszyła mnie nic a nic, nie hejtuję tylko po prostu uważam że to radio ze swoją formułą i gronem wzajemnej adoracji już dawno musiało upaśc
  • Odpowiedz
@sradam: To radio ze swoją formułą miało grono wiernych słuchaczy, których nie zaspokaja zenek, sarsa i rozmowy o tym, której aktoreczce prześwitywały majtki.
I miało rosnącą słuchalność... do czasu przejęcia przez pis.
  • Odpowiedz
@FlasH ja rozumiem ich intencje, jednak w żaden sposób nie jest to dla nikogo wiążące. Ja jakbym był dyrektorem 3-ki to na złość im bym cały dzień puszczał tylko ich utwory ze specjalną dedykacją.
Prawo w Polsce pozwala puszczać każdy utwór w eter jak tylko się płaci składkę do ZAiKS. Także to taki bojkot na pokaz tylko.
  • Odpowiedz
@Totenburg: Ja tego po prostu nie rozumiem, w dobie muzyki i podcastów na dowolny temat w dowolnym języku, wszystko dostępne od ręki i w wygodnym momencie, nie wiem, dlaczego ktokolwiek miałby jeszcze włączać tradycyjne radio, gdzie większość każdej godziny zajmują reklamy i/lub p---------e o korkach i pogodzie.
  • Odpowiedz
  • 4
@BarkaMleczna no niestety, ale radio to nie tylko piosenki i wiadomości co godzine. To także audycje, dyskusje, wywiady, relacje z wydarzeń kulturalnych. Dodatkowo był pewien klimat z tego typu muzyki, a czasami można było poznać jakiś nowy fajny utwór czy zespół.

Streamowanie muzyki z neta spoko, ale zwykle człowiek się zamyka tylko w tym co zna i rzadko sięga po nowości.
  • Odpowiedz
Dodatkowo był pewien klimat z tego typu muzyki, a czasami można było poznać jakiś nowy fajny utwór czy zespół.

Streamowanie muzyki z neta spoko, ale zwykle człowiek się zamyka tylko w tym co zna i rzadko sięga po nowości.

@Hrjk: @BarkaMleczna: O to, to, to... Właśnie chciałem to napisać.
Absolutna racja.
Tidale i Youtuby nigdy nie zastąpią ludzi, którzy są pasjonatami muzyki i często wynajdują fantastyczne kawałki i świetnych artystów,
  • Odpowiedz
@FlasH: Jestem tak bardzo antypis jak tylko się da, ale powiedzcie szczerze, ile osób tutaj naprawdę słucha Trójki i w jakikolwiek sposób odczuwa jej upadek?

@BarkaMleczna: Na wykopie? Tutaj patostreamy cieszą się większą popularnością niż jakakolwiek kultura.
  • Odpowiedz
@Totenburg: Nosowska zgarnęła kilkanaście Fryderyków jako wokalistka i autor, kilka razy była dyrektorką artystyczną Męskiego Grania. Jak nie kojarzysz nazwiska Rojka z jego solowych projektów, to nie ma możliwości, żebyś nie znał Myslovitz, który założył. I jego OFF-Festival też jest raczej znany, jak ktoś ogarnia wydarzenia kulturalne w Polsce. Lipnicka: Varius Manx, projekt z Johnem Porterem... Na polskie warunki to są artyści bardzo znani, raczej poważani i szanowani. I mnie
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Radio, zwłaszcza lokalne, to bardzo dobre źródło informacji o tym, co się dzieje w okolicy - mogą mnie nie obchodzić informacje z kraju, ale że jakaś droga w mieście jest zablokowana to akurat dupę mi uratuje jak będę z pracy wracał. I nie ma monotonii, jak np. leci radio do 8h w pracy to posłucham sobie i muzyki dobrej, i newsów, i wiadomości kulturalnych :) Jest też sporo wywiadów
  • Odpowiedz