Aktywne Wpisy
mar0uk +2
Pod nieobecność w domu chlopaka, włączyłam jego kompa aby sobie pograć, automatycznie włączył mi się jego discord
Zauważyłam że jedna dziewczyna o którą jestem mega zazdrosna widnieje w ostatnich konwersacjach
Weszłam ale okazało się że to tylko było: hej, hej
Chłopak usunął w międzyczasie ta konwersacje zdalnie
Przywróciłam ja bo myślałam że ona mu coś wysłała
Dowiedział się o tym
Jak bardzo toxic jestem, bo chyba nie da się tego inaczej nazwać
Zauważyłam że jedna dziewczyna o którą jestem mega zazdrosna widnieje w ostatnich konwersacjach
Weszłam ale okazało się że to tylko było: hej, hej
Chłopak usunął w międzyczasie ta konwersacje zdalnie
Przywróciłam ja bo myślałam że ona mu coś wysłała
Dowiedział się o tym
Jak bardzo toxic jestem, bo chyba nie da się tego inaczej nazwać
Runaway28 +8
#przegryw Julka siedzi przed chuopem a chuop spierdoks nic nie jest wstanie zrobić. Yyeahac tych co mówią na mnie oski...
Mąka stagioni 5. Składniki jak z kalkulatora pizzy, hydratacja 65 %, ciasto wyrabiane 20 min, lezalo 2h w temp pokojowej i jakieś 20h w lodówce.
Placek wyrabiany delikatnie w palcach od środka na zewnątrz bez walka.
Piekarnik góra dół z termoobiegiem, max 250 stopni z kamieniem szamotowym na środku, piekarnik nagrzewany 40 min.
Pizza najpierw 3 min pieczoną z samym sosem pomidorowym a potem kolejne 3 min z składnikami.
Pewnie kwestia piekarnika i temperatury ale widziałem że ludziom czasem tak fajnie wyrasta w zwykłych piekarnikach.
#jedzenie #gotujzwykopem #pizza
@Wiskoler_double: Po 20 minutach to sobie zupkę chińską możesz zjeść, a nie pizze. Ciasto z drożdżami przy tak krótkim czasie dojrzewania jest cieżkostrawne i niewarte polecania (╯°□°)╯︵
Zależy też jaka 5 stagioni superiore bym nie ruszał przed 48h.
Zmniejsz hydro do 58%. Nauczysz się, to wtedy zwiększysz.
2h w TO to zdecydowanie za mało. Na 5 Stagioni Napoletana miałem co najmniej 4h TO w bloku i 4h TO w kulkach przed wypiekiem i w międzyczasie oczywiście kilkanaście godzin TK.
Piekarnik włącz na maksymalne grzanie z góry pełną mocą i kamień daj najbliżej tej grzałki,
@barto125: też dobry tip