Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Cześć #mikrokoksy
Trzeci raz w życiu zaczynam z siłownia, tym razem na poważnie (xD). Chodzę już ponad miesiąc i ćwiczę sobie słynne fbw sakera, czy dobry czy nie - nie wiem, chodzi mi głównie o wielostawowe ćwiczenia a resztę izolacyjnych traktuje sobie luźniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otóż tak, moja średnia tygodniowa waga to 85kg, wzrost 183, wiek 23 lata. Taki typowy skinnyfat.
Czy macie jakieś porady jak ułożyć dietę z deficytem kalorycznym, żeby wzmocnić układ nerwowy i wzmacniać siłę przy utracie wagi aż do limitu? W skrócie, chce schudnac i rozwijać siłę jednocześnie, progresowac lub starać się progresowac z treningu ns trening, jak rozwiną mi się przy tym mięśnie to spoko, ale to nie główny cel.
Jak celowalibyscie w makro? Załóżmy, że chce schudnac 10kg, trzymać białko na poziomie 2g białka na kilogram DOCELOWEJ masy ciała, a resztę kalorii zapewnić z Podstawowej Przemiany Materii ciała 183cm/75kg czyli jakieś ~1820kcal? Tak jak na screenie - czy się zesram i #!$%@? wszystko po tygodniu bo nie dam rady xD? Jak byście to widzieli?
W dodatku podejrzewam, że kortyzol #!$%@? w kosmos i testosteron obniżony - nieregularny cykl snu, praca stojąca 4 razy w tygodniu po 12h, czasami trafi się jakaś nocka, idę się przebadać w przyszłym miesiącu. Aczkolwiek wolę chodzić na siłownię ok całym dniu w pracy po dwóch posilkach, niż jak siedzę i się obijam cały dzień wolny, a czasami przed treningiem zjem jeden posiłek bo wstanę późno i omijam śniadanie, a później mnie odcina na śmiesznych ciężarach xD
Póki co w seriach 5x5 wygląda to tak
OHP 40kg (musiałem zrobić Deload z 45 bo nie dawałem rady)
Przysiad 65kg co 5kg na trening, ale coraz ciężej
Martwy 85 i progresja easy póki co, co 5kg na trening
Bench 55, zrobiłem deload z 62.5 bo bez asekuracji byłem obsrany
Wiosłowanie 55
Czasami mam wrażenie, że bardziej mam blokadę psychiczną przed powtórzeniem, niż że nie mam siły albo coś, ale prscuje nad tym, póki nie ma stagnacji to jest okej. Pozdrawiam cieplutko #silownia #dieta
Pobierz BeDoEl - Cześć #mikrokoksy
Trzeci raz w życiu zaczynam z siłownia, tym razem na poważ...
źródło: comment_1598904804zp10eHzBlcpKEeQsfqjgmn.jpg
  • 5
@BeDoEl: Wg tego co masz na screenie jesteś w rzędzie drugim - ćwiczysz coś tam a więc od 2600 odejmij 300 kcal i lecisz na 2300, waz się co tydzień i jeśli waga idzie w dół to spoko, jeśli nie to obetnij kolejne 100 kcal aż do momentu kiedy będziesz zadowolony z efektu - zdrowo jest chudnąć 2kg na miesiąc btw więc daj sobie czas i konsekwentie się trzymaj założeń, powodzenia
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rudy9210: a jak z białkiem? 2g na kilogram docelowej, czy suchej masy ciała jaka mam, czy 1.5g tego co mam xD? I jak ustawić tłuszcz żeby nie było zbyt rygorystycznie?