Aktywne Wpisy

Typ0wa_Karyna +118
Może się czepiam i niepotrzebnie marudzę, ale odnoszę wrażenie, że ogólnie coraz bardziej odchodzi się od takiego normalnego kontaktu z człowiekiem - już tłumaczę. Byłam jakiś czas temu w banku, zmieniałam konto - ogólnie rozmowa wyglądała w ten sposób, że NAJLEPIEJ wszystko załatwiać samemu elektronicznie albo przez bankomat, a jakbym chciała załatwić sprawę "w okienku" to zostanie mi naliczona jakaś prowizja, okej, rozumiem, takie zasady.
W zeszłym miesiącu chciałam załatwić sprawy związane
W zeszłym miesiącu chciałam załatwić sprawy związane

Dzieci_z_Choroszczy +474
Nigdy bym nie wysłał żadnego donejta jakiemuś nierobowowi przed kamerką , nawet dla beki. Nigdy nie zrozumiem jak ludzie mogą #!$%@?ć cały miesiąc w jakiejś fabryce smrodu, a później z własnych pieniędzy hodować tych leniwych darmozjadów bez ambicji! ( ಠ_ಠ)

Trzeci raz w życiu zaczynam z siłownia, tym razem na poważnie (xD). Chodzę już ponad miesiąc i ćwiczę sobie słynne fbw sakera, czy dobry czy nie - nie wiem, chodzi mi głównie o wielostawowe ćwiczenia a resztę izolacyjnych traktuje sobie luźniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otóż tak, moja średnia tygodniowa waga to 85kg, wzrost 183, wiek 23 lata. Taki typowy skinnyfat.
Czy macie jakieś porady jak ułożyć dietę z deficytem kalorycznym, żeby wzmocnić układ nerwowy i wzmacniać siłę przy utracie wagi aż do limitu? W skrócie, chce schudnac i rozwijać siłę jednocześnie, progresowac lub starać się progresowac z treningu ns trening, jak rozwiną mi się przy tym mięśnie to spoko, ale to nie główny cel.
Jak celowalibyscie w makro? Załóżmy, że chce schudnac 10kg, trzymać białko na poziomie 2g białka na kilogram DOCELOWEJ masy ciała, a resztę kalorii zapewnić z Podstawowej Przemiany Materii ciała 183cm/75kg czyli jakieś ~1820kcal? Tak jak na screenie - czy się zesram i #!$%@? wszystko po tygodniu bo nie dam rady xD? Jak byście to widzieli?
W dodatku podejrzewam, że kortyzol #!$%@? w kosmos i testosteron obniżony - nieregularny cykl snu, praca stojąca 4 razy w tygodniu po 12h, czasami trafi się jakaś nocka, idę się przebadać w przyszłym miesiącu. Aczkolwiek wolę chodzić na siłownię ok całym dniu w pracy po dwóch posilkach, niż jak siedzę i się obijam cały dzień wolny, a czasami przed treningiem zjem jeden posiłek bo wstanę późno i omijam śniadanie, a później mnie odcina na śmiesznych ciężarach xD
Póki co w seriach 5x5 wygląda to tak
OHP 40kg (musiałem zrobić Deload z 45 bo nie dawałem rady)
Przysiad 65kg co 5kg na trening, ale coraz ciężej
Martwy 85 i progresja easy póki co, co 5kg na trening
Bench 55, zrobiłem deload z 62.5 bo bez asekuracji byłem obsrany
Wiosłowanie 55
Czasami mam wrażenie, że bardziej mam blokadę psychiczną przed powtórzeniem, niż że nie mam siły albo coś, ale prscuje nad tym, póki nie ma stagnacji to jest okej. Pozdrawiam cieplutko #silownia #dieta