Wpis z mikrobloga

@Zombo: prawda jest taka, że normalnie policja nie daje ebania o takie rzeczy

Ile razy podczas kontroli drogowej sprawdzali wam klakson, albo skład apteczki? Komukolwiek kiedykolwiek?

Natomiast na takich ewentach trzepią co się da, byle zebrać jak najwięcej dowodów
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
@Zombo: w uk przyciemniane szyby z przodu to norma.

Policja na takich zlotach w UK pilnuje by było bezpiecznie i nie szuka zwady z dupy i nie goni ludzi za takie pierdy jak w/w.

Ogólnie przykre, ale indywidualizm w Polsce zawsze jest tępiony
  • Odpowiedz
@Atreyu: Akurat apteczki nie są wymagane ;)
Mi kiedyś policja bardzo dowód chciała zabrać, to się doczepili, że tylne lampy świecą na niebiesko, a miałem homologowane firmy Hella :)
  • Odpowiedz
@Zombo: może robię się starym grzybem ale dobrze im tak xD

Przez rok mieszkałem przy głównej ulicy w centrum miasta. Ilość zjebów bez tłumików jest straszna... Jeszcze rozumiem, gdyby to było jakieś samochody wyścigowe i sobie w ciągu dnia jechali na tor. Ale nie! Kuźwa o 24 jeżdżą tam i z powrotem, żeby zaimponować jakie ich auto jest głośne. ( ͡° ʖ̯ ͡°) #!$%@?ć
  • Odpowiedz
@illneverfallinlove: to czy to zbiór sebixów czy nie, to może być równie dobrze event. Zwykle takie rzeczy są dograne z włąścicielem parkingu i tu raczej problemu nie było. Policja musiała się wykazać
  • Odpowiedz
@CzeXD: Do sądu zawsze można iść. Jak udowodnisz, że zabrali bezpodstawnie i udowodnisz, że utraciłeś przez to zyski, to możesz nawet złapać się na zadośćuczynienie od państwa. Zdarza się bardzo rzadko.
  • Odpowiedz
@Aysorth: z czym mam iść do sądu? Dostaję pokwitowanie o zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego i skierowaniu pojazdu na dodatkowe badania techniczne, nie ma możliwości "nie przyjęcia" i skierowania sprawy do sądu tak jak w przypadku mandatu.
  • Odpowiedz
  • 1
@illneverfallinlove: zapewne była albo mieli 1449 ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@sorek: no co Ty takie złoty zwykle są organizowane na dziko poza godzinami pracy marketów. Zwykle nic się nie dzieje ludzie oglądają wzajemnie auta, niektórzy palą gumę, ktoś strzeli boka albo zrobi rondo. Byłem na takich spotach wiele razy i zawsze wyglądało to tak samo.

Nie rozumiem tylko czemu ktoś się przyznawał do
  • Odpowiedz
  • 1
@sorek: nie sadzilem, ze przeloty bez kata i #!$%@? lampy to przejaw indywidualizmu sorek. Podwkrzewam, ze wystarczyloby przytargac ze soba auto bez rdzy i juz kazdy bedzie cykac fotki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przyciemniana szyba psiarakich nie interesuje zapewne, ubezpieczyciela w razie wypadku juz na pewno tak.
  • Odpowiedz