Aktywne Wpisy

Nanari +58

haha123 +289
Jest i nowa projekcja ludności. 14,5 miliona w 2100 roku.
W projekcji założono, że współczynnik dzietności w latach 2024-2100 wyniesie 1,30.
Tymczasem w 2023 r. wyniósł on 1,16.
Podobnie zawyżona jest liczba urodzeń. Projekcja przyjęła:
W projekcji założono, że współczynnik dzietności w latach 2024-2100 wyniesie 1,30.
Tymczasem w 2023 r. wyniósł on 1,16.
Podobnie zawyżona jest liczba urodzeń. Projekcja przyjęła:
źródło: GSOVOERWIAAOk8K
Pobierz

#lgbt #teczowepaski
źródło: comment_1598769752bTIwTpbxyo3vpB1dH5uBGs.jpg
PobierzCiekawe, masz jakieś badania na ten temat czy jak zwykle lewacki chłopski rozum?
@Tadeusz_Radziwill: czy brak przywilejów można traktować jako brak praw? Masz przywilej posiadania immunitetu sędziowskiego? Poselskiego? Nie? Czy jesteś przez to nierówno traktowany przez prawo?
Nie, nie można, natomiast można traktować w taki sposób faktyczny brak równych praw. Przywileje, które wymieniłeś, wiążą się ze sprawowaną funkcją, a te funkcje łączą się ze zdobyciem odpowiedniej wiedzy i doświadczenia w danej dziedzinie. Osoby homoseksualne nie mogą wziąć natomiast ślubu cywilnego, który przywilejem nie jest, bo może wziąć go każda osoba heteroseksualna niezależenie od sprawowanej pozycji.
Ogółem niezły fikołek, takiego jeszcze nie widziałem.
@
Dobrze, rozumiem, nie ma badań, czyli chłopski rozum. Teraz ja spróbuję. Tak więc lewica skupiona wokół środowiska krytyki politycznej i partii razem:
- głupota: stosowanie nieoperacyjnych pojęć jak "tożsamość płciowa/seksualna" jako obiektywnych argumentów za polityką emancypacyjną(zanim zaczniesz się mądrzyć i rzucać linkami z wikipedii przestudiuj dokładnie co jest tam napisane, żeby nie zrobić z siebie przygłupa jak twoi koledzy przed tobą)
- zaściankowość: wspieranie antynaukowych teorii społecznych "gender" przy zwalczaniu albo przynajmniej przemilaczaniu osiągnięć psychologii ewolucyjnej(casus: Edwarda Wilsona) i psychologii społecznej
- rasizm: instytucjonalny rasizm wobec białych, do
@Tadeusz_Radziwill: Na zdjęciu nie wspiera osób LGBT, a obraża i kpi z osób wierzących w Jezusa.
@Walenciakowa: "Jeżeli rozum zgadza się na błędne poglądy, jeżeli wola obiera i skłania się do tego, co złe, to ani pierwszy, ani druga tym nie nabywają doskonałości, ale obie tracą swoją przyrodzoną godność i popadają w zepsucie" (Leon XIII, Encyklika "Immortale Dei")
@flaaj: "Katolicka doktryna uczy nas, że podstawowy obowiązek miłości bliźniego nie polega na tolerancji mylnych (pomimo swojej szczerości) przekonań, ani też na teoretycznym czy praktycznym braku reakcji na błędy bądź wady, w których widzimy pogrążonych naszych braci. Obowiązek miłości bliźniego polega na poświęceniu się duchowemu i moralnemu doskonaleniu bliźnich oraz na gorliwym staraniu się
@Walenciakowa:
jak ja nienawidzę tej twojej hipokryzji
Ja nie chodzę do kościoła ale się go nie czepiam, Ty sobie cytujesz co Ci pasuje z wypowiedzi średnio ogarniętego papieża ale jakoś nie cytujesz że innym razem wspomniał, że wg nauk KK homoseksualizm nie jest uznawany za normę.
Może zacytuj co mówi nt antykoncepcji, aborcji itd itd a nie
Fajny ten twit - papa dobrze wie że może batożyć jedynie katolików bo jak rzuci ten sam tekst w kier hinduistów czy muzułmanów to rozpęta się jatka. A jak zginie w jej wyniku iluś tam chrześcijan to papa połozy uszy po sobie i weźmie niby winę na siebie ale tak naprawdę
! pokaże że jest śmierdzącym tchórzem