Aktywne Wpisy
donalejd +61
Źle się czujesz, miewasz stany depresyjne? Just idź do psychiatry bro.
Tymczasem ceny u psychiatry w Polsce:
I na co ja płacę te składki zdrowotne?
#psychiatria #psychologia #depresja #polska
Tymczasem ceny u psychiatry w Polsce:
I na co ja płacę te składki zdrowotne?
#psychiatria #psychologia #depresja #polska
enterprize +885
W aferze z Babiarzem na wykopie najbardziej bawi jak lewaki go atakują pisząc, że im się nie podoba jego plityczny przekaz w komentarzu sportowym, podczas gdy sami wciskają lewacką propagandę do każdej możliwej sfery życiowej, z igrzyskami włącznie xD
#bekazlewactwa #lewackalogika #babiarz #lewactwo #ideologicznepraniemozgu #4konserwy #paryz2024
#bekazlewactwa #lewackalogika #babiarz #lewactwo #ideologicznepraniemozgu #4konserwy #paryz2024
Jest rok 2020, a ja wczoraj z tymi samymi teściami cały wieczór na temat tego, co mentalność katolicka i zbytnie romansowanie władzy z KK zrobiło z tym narodem i jakie miernoty przez to dostały się do władzy. Teściowie praktycznie przestali uczestniczyć w życiu kościoła, przestali cytować kazania księdza przy rozmowach (serio, zdarzało się to czasami jaki argument w rozmowie), po prostu jakby się "przebudzili". Podobne przebudzenie zresztą przez te kilka lat przeżyła moja matka, niegdyś mocno wierząca, dziś drwiąca ze mną z lokalnego proboszcza, który zrobił sobie ze swojej parafii prywatny folwark.
W obu tych przypadkach, zarówno moich teściów i matki, najbardziej odepchnęła radykalizacja KK oraz agitacja wyborcza wycelowana w moherowe berety. Nie są to już najmłodsi ludzie, po 60, ale sami stwierdzają, że ta narracja kompletnie do nich nie trafia i razi ich inteligencję. W pewnym momencie powiedzieli sobie dość.
Ciekawi mnie czy u was w rodzinach nastąpiły takie przemiany i przebudzenia? Czy KK otwarcie romansujący z PiS nie obrzydził kościoła większej ilości niegdyś zatwardziałych katolików?
#bekazkatoli #kosciol #wiara #bekazpisu
Przez ostatnie lata twierdza zrobiła się tylko bardziej oblężona. W stylu "olaboga kościółek atakujo".
Ja od dobrych lat jestem ateistą, ale nie jestem w stanie przyznać się w rodzinie bo panicznie boję się reakcji.
@iAmTS: Co jest złego w wierze w Boga?
@Iskaryota: Obrzydził. Liczę na to, że KK w końcu się opamięta, zreformuję. Że zacznie piętnować patologię w swoim środowisku, że będzie współpracował z organami ścigania w łapaniu pedofilów. I że po tym oczyszczeniu liczba wierzących ludzi (w Boga, nie
Ale tak czy inaczej to dobrze, czekam z niecierpliwością, aż ta sekta sobie głupi ryj rozwali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Iskaryota: U mnie teściu w końcu dostrzegł tępa propagandę i zagłosował przeciw Dudzie, choć na niego głosował za pierwszym razem. Teściowa płakała trzy dni z tego powodu bo ona moher totalny, dziennie w kościele i totalny brak krytycyzmu więc łyka wszystko od szkodliwości 5G do propagandy TVP.
Ale to i tak stare dzieje, sytuacja sprzed kilkunastu lat.