Aktywne Wpisy

derivatives +19
źródło: image_2025-04-06_013339984
Pobierz
Nikita_Mazepin +140
źródło: DPPI_00123037_387
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: image_2025-04-06_013339984
Pobierz
źródło: DPPI_00123037_387
PobierzWykop.pl
#rosyjski #muzykarosyjska #film #jezykrosyjski #studbaza
źródło: comment_1598539828HT27mqnOea48sd1gWF71SI.jpg
PobierzИз хорошего - для привлечения широкого зрителя в фильме играет популярнейший Евгений Цыганов, импонирующий женщинам (и мужчинам) актёр,
http://haritonov.kulichki.net/stories/raz.htm
его повесть Разоритель (длиной около 50 страниц), развлечение на пару вечеров для любителей твёрдого фэнтэзи.
Может быть интересна @marcin-strzyzewski-1: , если он ещё появляется на Выкопе
и другим любителям Стругацких.
źródło: comment_1598542277DilAOZh2G1npoIbrZxV1K5.jpg
PobierzУверяю вас, что это совершенно уникальное российское явление без всяких аналогов в мире - это и не стендап и не кабаре и не импровизационные труппы.
Вобщем,
źródło: comment_1598544694Ys0E5nQYKdfJPPhSl0Ftnw.jpg
PobierzНу что ж, по крайней мере мы не спамим в чужих вписах.
źródło: comment_1598546365lSC2OvhfhpANkgXEUnE6Qd.jpg
PobierzЯ не филолог, но еще напишу. Что не наболело мне, а скорее удивило в русской литературе.
Jeśli Rosjanin pyta mnie o literaturę rosyjską, to zawsze dziwiło mnie czemu Dostojewski tak nie lubił Polaków, co mnie osobiście nie obraża, tylko zastanawia ten fenomen, jak wybitny umysł mógł popełniać tak prosty błąd poznawczy i wrzucać cały naród do jednego worka.
Что меня лично не оскорбляет, а только интересуется этим явлением, как выдающийся
Mogę jedynie zaproponować swoją wersję wyjaśnienia. Dostoewski był rewolucjonistą w młodym wieku, nikogo nie zdradził podczas śledztwa, został zesłany na wygnanie. Obserwując z bliska w krytycznych okolicznościach, głęboko rozczarował się tą całą rewolucyjną ludnością. Myślę, że do pewnego stopnia przyznawał się do tego, że został oszukany, równie jak wielu młodych rosyjskich studentów zostało oszukane przez rewolucyjną agitację w drugiej połowie XIX wieku.
Wśród rewolucjonistów było wielu Polaków, z oczywistych