Wpis z mikrobloga

@DoktorPlagi:

Czy objawem dorosłości jest kupienie nowego kosza na pranie i jaranie się nim jak dziecko?

nie
musisz cieszyć z nowej pralki, lodówki albo termostatycznej baterii do prysznica. ew. piaskowca na ścianie ale szarych kafelków w łazience

pracuję w firmie, która produkuje te kosze i inne firmy curver, nawet nie wiecie ile energii i plastiku zużywa się po to żeby zmienić kolor kosza który aktualnie idzie na maszynie

@freshpiotrek:
coś
  • 0
@xan-kreigor Każdy kolor to odpowiednia mieszanka plastik+barwnik, chyba że kupujesz już gotowe tworzywa. Anyway, robi się takie rzeczy na wtryskarkach zapewne, ogolnie masz zasobnik z tworzywem, długą rure która to tworzywo topi, forme i dysze wtryskową.
Sęk w tym że przy zmianie koloru tworzywa musisz ta "rurę" przeczyścic z pozostałości starego koloru, jie wiem jak to wygląda w produktach tej wielkości, ale przy takich doniczkach to 20-50 sztuk i ślimak przeczyszczon (
@DoktorPlagi: Pamiętam jak swój pierwszy kupiłem, było mało miejsca w łazience, więc musiał być na wymiar. Jak udało mi się dostać to prawie płakałem ze szczęścia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
to teraz zainwestuj w drugi. Do jednego wrzucasz białe, do drugiego kolorowe. Potem wywrotka całego kosza do pralki i życie staje się piękniejsze ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Can_I_help_you: nie, żebym była stara babą, ale ....